Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Ben ikide bir ayar verdiğiniz Erdoğan değilim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bana 'Serok Ahmet' diyerek beni itham ettiğini zannediyor. Kürtçeyi olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Denizli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada kendisine yönelik açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Bahçeli, perşembe günü yaptığı açıklamalarda Davutoğlu'na "Serok Ahmet” diye seslenerek, "Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul’u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye’de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol. Sen ve efendilerin Türkiye’yi geçemez, bunu da unutma" ifadelerini kullanmıştı.

"Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına, İmralı'dan mektup getirilmesine ses çıkarmayan Bahçeli, bizlere dair bazı hezeyanlarda bulundu"

Konuşmasında "Bahçeli artık bir dersi haketti" ifadelerini kullanan Davutoğlu şunları kaydetti:

Bir seçim kazanmak için Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına, İmralı'dan mektup getirilmesine ses çıkarmayan Bahçeli, bizlere dair bazı hezeyanlarda bulundu. Yürekte ne varsa dile o çıkar. Sadece dile değil hale de o çıkar. Sayın Bahçeli'nin karakteri şudur, donuk bir yüz, nefret dolu bir söz. Bahçeli, sert söylemleri siyaset zannediyor. Sanki devletin bekası ona bağlı. Kusura bakma sayın Bahçeli, devletin bekası bu vatanın evlatlarına aittir. Kimsenin tekelinde değil. Mevlana diyor ki 'Topraktan geldik toprağa gideceğiz.' Çamurlaşmamak lazım.

Sayın Bahçeli, ben ikide bir ayar verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan değilim, bana kimse ayar veremez. Diyarbakır'ın 2 ismi vardır. Biri Amed, biri de Diyar-ı bekir. Diyarbakır diyene de Amed diyene de saygı duyarız. Sayın Bahçeli, ne zaman Diyarbakırlı bir gencin derdiyle dertlendin? Seviyesi, bilgisi yetmeyenler isimlerle konuşur.

"Kürtçeyi olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor"

Bahçeli'nin "Serok Ahmet" diyerek kendisini itham ettiğini kaydeden Davutoğlu, "Kürtçeyi olumsuzluk ifadesi olarak kullanıyor. Sayın Bahçeli, siz akşamları televizyon dizileri karşısında otururken, biz mehmetçiğimizle Diyarbakır'da Diyarbakırlı kardeşlerimizle teröre karşı mücadele veriyorduk" diye konuştu.

"Şimdi niye unuttu 17-25 Aralık'ı?"

Davutoğlu şöyle devam etti:

Sayın Bahçeli, kaçamazsın. Bugün yaşanan musibetlerin ikinci sorumlusu sizsiniz. Yolsuzların sorumlusu da sizsiniz. Ne sayın Erdoğan kaçabilir, ne sayın Bahçeli kaçabilir. 128 milyar dolar Merkez Bankası rezervinin nerede olduğunu halk sormaya devam edecek. Bundan kurtulamazsınız. Kara para aklayan çetelerin yaptıklarını unutturamazsınız. Sayın Bahçeli cevap versin. 'Bir marinaya biz çökmeseydik mafya çökecekti' dedi. Sayın Bahçeli 17-25 Aralık darbesini yolsuzluk olarak görüp 'Erdoğan hesap versin' diyordu. Şimdi niye unuttu 17-25 Aralık'ı?

 

 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU