Jerusalem Post: Beitar Jerusalem taraftarları, yeni transfer Ali Mohamed'in ismini değiştirmek istiyor

İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post'un haberine göre İsrail Premier Lig ekiplerinden Beitar Jerusalem'in taraftar grubu "La Familia", kulübün yeni transferi Ali Mohamed'in ismini değiştirmek istiyor

Fotoğraf: Reuters

İsrail'in köklü kulüplerinden Beitar Jerusalem, Maccabi Netanya takımında forma giyen 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Ali Mohamed'i 1,7 milyon euroya transfer ederek 3 yıllık sözleşme imzaladı. 

İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post'un haberine göre, kulübün taraftar grubu "La Familia" ülke basınına bir açıklama yaparak futbolcunun adının değişmesi yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

Beitar Jerusalem Kulübü, İsrail Premier Ligi'nde daha önce hiç bir Arap ve müslüman oyuncu oynatmamasıyla gündemde.

Kulüp, İsrail futbol kültüründe milliyetçi hareketin bir sembolü görünüyor ve genellikle sağcı Likud Partisi ile ilişkilendiriliyor.

Sarı-siyahlı kulüp geçen sene de ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararından dolayı adını "Beitar Trump Jerusalem" olarak değiştirmesiyle adından söz ettirmişti.

Beitar Jerusalem Kulübü'nün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Ali Mohamed ile önümüzdeki 3 yıl için anlaşmaya varılmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca Yossi Benayoun'un sözlerine de yer verildi. Benayoun, "Bu bizim için önemli bir güç. Ali Mohamed son yıllarda ligin önde gelen oyuncularından biriydi ve bize katılması daha da güçlenmemize yardımcı olacaktır" dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU