Anthony Fauci, Kovid aşısının iktidarsızlaştırdığını öne süren Nicki Minaj'a yanıt verdi

Minaj, kuzeninin Trinidad'daki arkadaşının Kovid aşısını olduktan testislerinin şiştiğini iddia etmişti

Ünlü şarkıcı aşı hakkında araştırma yaptığını söyledi (AFP)

Dr. Anthony Fauci, Nicki Minaj'ın yakın tarihli tweet'ine cevaben, ABD'de kullanılan Kovid-19 aşılarının hiçbirinin üreme sorunlarına neden olmadığını söyledi.

13 Eylül Pazartesi günü Trinidad'daki kuzeninin, arkadaşı aşı olduktan sonra iddiaya göre iktidarsız kaldığı için aşı olmadığına dair asılsız bir iddiayı tweet'leyen rapçi tartışmalara neden olmuştu.

CNN sunucusu Jake Tapper, Dr. Fauci'ye Pfizer, Moderna veya Johnson & Johnson aşılarının Minaj'ın tartışmalı tweet'inde ana hatlarıyla belirttiği sağlık riskini oluşturduğuna dair herhangi bir kanıt olup olmadığını sorduğunda, ABD'nin önde gelen epidemiyoloji uzmanı, cevabının "kesinlikle hayır" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter ve Instagram'da toplamda 180 milyona yakın takipçisi bulunan "Super Bass" şarkıcısı, esasen aşılanmaya karşı olmadığını vurgulamak için söz konusu tweet'e birkaç gönderi daha ekledi.

Çeşitli hayran hesaplarına yanıt veren Trinidad doğumlu şarkıcı, aşı yaptırmanın "normal" olduğunu ve "tura çıkmak için" çok yakında kendisinin de aşı olması gerekeceğinden emin olduğunu belirtti.

Minaj'ın kuzeninin arkadaşıyla ilgili anekdotu, paylaşımdan birkaç saat sonra internette büyük bir hızla yayıldı.

Söz konusu gönderi 14 Eylül Salı günkü Kovid-19 basın toplantısında Prof. Dr. Chris Whitty ve Boris Johnson tarafından da eleştirildi. Whitty, Minaj'ın geniş takipçi kitlesine yanlış bilgi paylaşmaktan "utanması" gerektiğini ifade etti.
 


Minaj, ikilinin İngiliz aksanıyla alay eden tuhaf bir ses kaydı yayımlayarak yanıt verdi ve BBC siyasi editörü Laura Kuenssberg'e "budala", Piers Morgan'a da "aptal b*k parçası" dedi.

Grammy ödüllü sanatçı, kuzeninin arkadaşı hakkındaki tweet'ten birkaç dakika önce de, 2021 Met Gala'sını aşı zorunluluğu sebebiyle es geçeceğini söylemişti.

Ünlü şarkıcı, "Eğer aşı olursam bunu Met için yapmayacağım. Yeterince araştırma yaptığımı hissettiğimde yaptıracağım. Şimdi bunun üzerinde çalışıyorum" diye yazmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU