50 derecede kavrulan Hindistan’da yağmur duasına çıkıp kurbağa evlendirdiler

Delhi 48 dereceyle bugüne kadarki en yüksek sıcaklığı görürken, hava şartları yüzünden şimdiye dek 36 kişi öldü

Fotoğraf: The Independent

Kuraklıkla boğuşan Hindistan’da, yağmur getireceği inancıyla 2 kurbağa için düğün düzenlendi.  

Başkent Delhi’de salı günü hava sıcaklığı 48 dereceyi gördü. Bu, Delhi’de bugüne kadar kaydedilmiş en yüksek sıcaklık olarak tarihe geçti. Sıcak dalgası şimdiye kadar 36 kişiyi öldürdü. Racastan eyaletinin kuzeybatısındaki Churu’da ise hava sıcaklığı 51 dereceyi buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karnataka eyaletinde yer alan sahil kenti Udupi’de bir halk meclisi iki kurbağayı evlendirmek için Hindu düğünü düzenledi. “Mandooka Parinaya” olarak adlandırılan bu düğünün yağmur tanrılarını memnun ettiğine inanılıyor.  

The Times of India’nın haberine göre, iki farklı kasabadan toplanan bir grup kurbağa Manipal’deki zooloji departmanında incelendi. Ardından bir erkek bir de dişi kurbağa seçildi. Kurbağalardan birine su tanrısı anlamına gelen Varuna ve diğerine yağmur mevsimi anlamına gelen Varsha ismi verildi.

Hindistan merkezli NDTV kanalına göre kurbağalar, tören için otele varmadan önce bir triportörde sokak sokak dolaştırıldı. Özel yapım kıyafetler giydirilen kurbağalardan dişi olanın ayak parmağına yüzük takıldı. 
 

india-frog-marriage.jpg
Fotoğraf: The Independent 


Törenin öncesinde düğün davetiyeleri gönderildi ve misafirler yağmur tanrısına sağanak yağmur için dualarını sunmaya davet edildi.

Törene yüzden fazla misafir katıldı ve düğünün ardından bir ziyafet verildi. Daha sonra Manipal yakınlarındaki Mannapalla kabasına “balayı”na gönderilen kurbağalar burada serbest bırakıldı.

Hindistan yaz aylarında hep kuraklık yaşasa da, 2018 muson mevsimine göre normalden daha az yağış alan doğu ve güney eyaletleri özellikle kötü durumda.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU