Kremlin'den karantinadaki Putin'in sağlık durumuna ilişkin açıklama

Putin’in kendini iyi hissettiğini ve tamamen sağlıklı olduğunu söyleyen Peskov, bunun Rus Sputnik V aşısının ne denli etkili olduğunun göstergesi olduğunu ekledi

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yakın çevresinde koronavirüs pozitif kişilerin görülmesi nedeniyle kendini karantinaya alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Peskov açıklamasında Putin için, “Kendini çok iyi hissediyor, tamamiyle sağlıklı, çalışmayı sürdürüyor. Hem Putin hem de Sputnik V aşısının olağan biçimde çalıştığını söyleyebilirim” dedi.

Peskov, Rusya liderine uygulanan Sputnik V aşısına atıfla, “Sputnik V’nin oldukça yüksek düzeyde etkili olduğu kanıtlanmış oldu, Devlet Başkanı Putin’in etkinlik düzeyiyse daha da yüksek” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Birebir iletişimde olduklarının sayısı sınırlandırıldı"

Peskov, Putin’in bire bir iletişim kurduğu kişilerin sayının şu anda azami şekilde sınırlı olduğunu da kaydetti.

“Gerekli testleri yapıyorlar. Uzman doktorlar bu durumda yapılması gereken her şeyi yapıyor” diye devam eden Peskov, sosyal izolasyonda olmasının Putin’in çalışma programını etkilemediğini, zira görüşmelerini uzaktan gerçekleştirmeye devam ettiğini belirtti.

Peskov, “Sosyal izolasyon esasen hiçbir şey değiştirmedi” diye ekledi.

Kremlin Sözcüsü, Putin’in girdiği sosyal izolasyon sürecinin ne zaman sona ereceğinin belli olup olmadığı sorusu karşısındaysa, “Hayır, bunu kesin olarak söyleyemem, ne kadar süreceğini uzmanlar söyleyecek. Size kesin gün sayısı vermem mümkün değil” yanıtını verdi.

"Esad ile görüşmesinde gereken önlemler alındı"

Bunun yanında Peskov’a, Rusya liderinin, sosyal izolasyon sürecine girmeden önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya gelmiş olmasına ilişkin bir soru da yöneltildi. Kremlin Sözcüsü soru üstüne, görüşme sırasında gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU