ABD'de aşı karşıtı radyo sunucusu Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Enyart "Hafifletme çabaları hastalıktan daha kötü görünüyor" dedikten sonra Kovid nedeniyle hayatını kaybetti

Bob Enyart aşı yaptırmamaya yönelik teşviklerde bulunduktan sonra Kovid bağlantılı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti (Bob Enyart)

Kendini "sağcı, dini fanatik" olarak nitelendiren Coloradolu bir radyo sunucusunun Kovid-19'a bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

62 yaşındaki Bob Enyart hem Denver İncil Kilisesi'nde papazlık hem de Bob Enyart Live'da radyo programı sunuculuğu yapıyordu. Pandemi sırasında aşırı aşı karşıtı duruşuyla dikkat çekmişti.

Enyart programında “toplumsal gerilimi daha da artırmak ve çocuk katillerine baskı yapmak için” aşı boykotu çağrısında bulunmuştu.

Aşı karşıtı görüşleri kişisel internet sitesinde paylaşılmıştı:

Bob ve Cheryl Enyart, Pfizer, Moderna ve Johnson aşılarını olmamaya yemin etti çünkü firmaların da kabul ettiği gibi bu üç ürün kürtajla alınan bebeklerin hücreleri üzerinde test edildi.

Enyart kendini “kürtaj karşıtı hareketin fesih kanadı” olarak tanımlayan American Right to Life grubunun 28 yıldır sözcülüğünü yapıyordu.

Bu iddianın 1970'lerde kürtajla alınmış bir fetüsten gelen hücre hatlarının kullanılmasından kaynaklandığına inanılıyor. Tıp uzmanlarına göre orijinal hücrelerle bağlantı uzaktır. Bu, aşılar ve kanser tedavisi gibi birçok tıbbi prosedürde yaygın bir uygulamadır.

Kürtaj karşıtı olan Vatikan, Aralık 2020'de Kovid aşısı olmanın "ahlaki olarak kabul edilebilir" olduğunu söylemişti.

Bob Enyart'ın eşi Cheryl Enyart da Kovid'e yakalandı fakat durumu hakkında herhangi bir güncelleme yapılmadı. Hastalığa yakalandıkları ağustosta, oğulları Dominic Enyart teşhisi internette paylaşınca duyulmuştu.

Enyart aşı karşıtı görüşleri benimsemenin yanı sıra, Kovid'i "hafifletme çabalarının hastalıktan daha kötü göründüğünü" Mayıs 2020'de programında söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekim 2020'de Enyart, kilisesi aracılığıyla Kovid kuralları nedeniyle devlete dava açmış ve dava ABD Bölge Mahkemesi'nin toplantı kısıtlamaları gibi diğer sosyal mesafe kurallarının yanı sıra dini törenlerde maske takılmasına ilişkin kuralın bir süreliğine askıya almasına sebep olmuştu.

Söz konusu karar verildiği zaman Enyart, "Federal bir mahkemenin Tanrı'nın kendisine, yaratıcımıza, hükümet müdahalesi olmadan ibadet etme hakkımızı tanımasına çok minnettarız" demişti.

Aşılar Enyart'ın münakaşacı davrandığı ilk konu değildi. 1990'larda AIDS nedeniyle hayatını kaybedenlerin arkadaşları ve aileleri daha sonra bir radyo programı haline gelen Bob Enyart Live adlı televizyon programında Enyart hastalık mağdurlarından "sodomistler" olarak bahsettiği için yayından kaldırılması amacıyla kampanya yürütmüştü.

Bunun yanı sıra Enyart, söz konusu kişilerin ölüm ilanlarını arka planda Queen'in Another One Bites The Dust parçası çalarken okurdu. Grubun şarkıcısı Freddie Mercury, AIDS bağlantılı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU