Yıldırım: Uğur Dündar büyük ihtimalle CHP'nin telkiniyle vazgeçti

Binali Yıldırım "Canlı yayında sorulacak soruları istediniz mi?" sorusuna da "Benim soru isteme adetim yok" diye yanıt verdi

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'yla pazar günü katılacağı ortak canlı yayınla ilgili "Benim soru isteme adetim yok. Arkadaşımız  bir yalan söyledi, yalanı yatsı olamadan ortaya çıktı. Hala bu işi nasıl döndürürüm gayreti içinde" dedi.

Yıldırım, Atv-A Haber ortak yayınında, soruları yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"16 Haziran'da yapılacak canlı yayında sorulacak soruları istediniz mi?" sorusunu Yıldırım, "Benim soru isteme adetim yok. Üzülüyorum. Yalanı da hatayı da kabul etmek erdemdir. Konuştukça irtifa kaybediyor. Tavsiyem sakin olsun. Öfke kontrolü önemli bir şey" şeklinde cevapladı.

Gazeteci Uğur Dündar'ın ortak canlı yayının moderatörlüğünü yapmaktan vazgeçmesini değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu:

Niye vazgeçtiğini anlayabilmiş değiliz. Sen soru soracaksın, biz cevap vereceğiz, adaylar, demokrasi bundan nasıl zarar görecekler dedim. Ben de tam onun için Dündar ismini telaffuz ettim. Niye? Bir kutuplaşmadır gidiyor. Böyle mi kardeşim, madem ki bu kutuplaşmayı yumuşatacak bir süreç için Uğur Dündar bu işi üstlensin. Bu şekilde bir iletişim kurulsun. Bu fırsatı değerlendirebilirdi. Ancak büyük bir ihtimalle CHP'nin telkiniyle bu yayını yapmaktan vazgeçti.

"Kimsenin oyu kimsede değil"

HDP'nin Kürt kökenli seçmenlerin tek temsilcisi olmadığını söyleyen Yıldırım, "Kimsenin oyu kimsede değil. Herkes adayları dinleyecek, adaylara bakıp karar verecek. HDP, Kürt seçmenin oyunun sahibi değil. Bize Kürtlerden oy geldi. Bu seçimde daha da çok geleceğine inanıyorum. İstanbul'a en iyi hizmeti ben yaparım. Çünkü ben o bölgenin insanıyım" ifadesini kullandı.

"Anlamlı bir farkla kazanacağız"

Tekrarlanacak seçimi kazanacaklarını savunan Yıldırım, "Biz bu seçimi anlamlı bir farkla kazanacağız. Bizim yol arkadaşlığımızda, AK Parti'de küslük olmaz. Zaman zaman sitem olabilir. Sitem sevgiden gelir. Konuşuruz, işleri güzelleştiririz. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Konuşma fırsatı vereceğiz. Bunu yapıyoruz. Asla bizim seçmenimiz pireye kızıp yorgan yakmaz" ifadesini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU