Putin, Kovid 19 nedeniyle karantinaya girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın çevresinde tespit edilen Kovid 19 vakaları nedeniyle karantinaya girdiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresinde yer alan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından evinde karantinaya gireceği açıklandı.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada Putin'in bu hafta gerçekleştirmesi beklenen Tacikistan ziyaretini de gerçekleştirmeyeceği ifade edildi.

Putin, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Kolektif Güvenlik Konseyi toplantısına, Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi toplantısına ve KGAÖ ile ŞİÖ Devlet Başkanları Ortak Toplantısına video konferans yöntemiyle katılacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün ipucu vermişti

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; dün Rusya Paralimpik Milli Takımı oyuncularıyla bir araya gelen Putin, karantinaya girmesi gerekebileceğine dair açıklama yapmıştı.

Putin, "Maalesef şu anda birtakım sorunlar var. Doktorlar inceliyorlar, benim çevremde bile Kovid-19'la ilgili sorunlar var. Gerçekte ne olup bittiğini öğrenmemiz gerekiyor. Yakında benim de karantinaya girmem gerekebilir. Etrafımda birçok insan hasta" demişti.

 

 

Reuters, Sputnik Türkçe, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU