Güney Kore Devlet Başkanı Jae-in, BTS'e belgesini teslim etti

Ünlü K-pop grubu ve Güney Koreli lider, BM toplantısına birlikte katılacak

BTS üyelerine diplomatik pasaport verildi (Yonhap)

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, temmuzda "Gelecek Nesiller ve Kültür için Özel Elçi" seçtiği dünyanın en popüler K-pop gruplarından BTS'i bugün ofisinde ağırladı.

Ülkenin resmi haber ajansı Yonhap, Jae-in'in grup üyelerine özel elçi olarak atandıklarına dair bir belge teslim ettiğini bildirdi.
 


BTS, elçi olarak faaliyetlerine ABD'nin New York eyaletinde bugün açılışı yapılarak 30 Eylül'e kadar sürecek 76. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda başlayacak.

Devlet Başkanı Jae-in ve BTS üyeleri, BM Genel Kurulu'nda 20 Eylül'de yapılacak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Onyılı toplantısına birlikte katılmayı hedefliyor.
 


Bu oturumda bir performansı yayımlanacak popüler grup konuşma da yapacak.

BM Genel Kurul'unda liderlerin katılacağı üst düzey çalışmalarsa 21 Eylül'de başlayacak.

Jae-in'in ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTS tüm dünyaya teselli ve umut aşılıyor. Dolayısıyla grubun BM Genel Kurulu'na katılımı, dünya genelinde gelecek nesillerle iletişimi güçlendirmek ve önemli uluslararası meselelere ilgilerini çekmek için önemli bir fırsat olabilir.

BTS geçen aylarda ünlü Fransız moda markası Louis Vuitton'ın da uluslararası elçisi olmuştu. Lüks marka tarafından 23 Nisan'da şu açıklamayı yapmıştı:

Louis Vuitton, dünya çapında çeşitli Billboard ve Guinness Dünya Rekorları'yla tanınan BTS'le yeni bir yolculuğa çıkmayı dört gözle bekliyor.

 

Independent Türkçe, Yonhap, News18

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU