Moskova'da Esad ile görüşen Putin, Suriye'de bulunan yabancı askerleri eleştirdi

Esad ile görüşen Putin, "Teröristlere ciddi zararlar verildi ve sizin önderliğinizdeki Suriye hükümeti toprakların yüzde 90'ını kontrol altına aldı" dedi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,  Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ikilinin Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldiği ve Putin'in Esad'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasından ötürü kutladığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamaya göre, Putin, "Teröristlere ciddi zararlar verildi ve sizin önderliğinizdeki Suriye hükümeti toprakların yüzde 90'ını kontrol altına aldı" dedi.

Putin, Birleşmiş Milletler (BM) kararı olmadan Suriye'ye gönderilen yabancı askerlerin ülkenin tamamı üzerinde Suriye hükümeti tarafından hakimiyet kurulmasına engel oluşturduğunu ifade etti.

Esad Putin'e Suriye'ye yaptığı insani yardım ve "terörün yayılmasını" önlemek için verdiği uğraş nedeniyle teşekkür etti.

Esad Rusya ve Suriye ordularının Suriye'deki "işgal altındaki toprakları yeniden özgürlüğüne kavuşturmayı" başardığını söylerken bazı ülkelerin Suriye'ye yönelik yaptırımlarının "insanlık dışı" ve "gayrimeşru" olduğunu ifade etti.

Rusya'nın desteği Esad'ın 2011 yılında başlayan iç savaşta muhaliflere kaybettiği toprakların neredeyse tamamını geri almasını sağladı.

Esad ve Putin Moskova'da en son 2015 yılında bir araya gelmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU