Elon Musk köpeğine isim koyunca bilinmeyen kripto para biriminin fiyatı fırladı

Tesla ve SpaceX'in patronu daha önce de Dogecoin'in "Dünya'nın gelecekteki para birimi" olabileceğini söylemişti

Elon Musk, 12 Eylül 2021'de "Floki geldi" başlığıyla yeni köpeğinin fotoğrafını tweetledi (Twitter/Elon Musk)

Elon Musk'ın yeni köpeğinin fotoğrafını paylaşmasının ardından pek bilinmeyen ve mimden ilham alan bir kripto para biriminin fiyatı aniden fırladı.

Teknoloji milyarderinin Shiba Inu cinsi yavru köpeğinin fotoğrafını "Floki geldi" başlığıyla tweet'lemesinin ardından pazartesi günü Floki Inu para birimi yavaş yavaş tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yüzde 150'lik fiyat artışı, Floki Shiba ve Super Floki gibi benzer isimlere sahip diğer alternatif kripto para birimlerine de yansıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CoinMarketCap'in fiyat endeksine göre, yaşanan muazzam fiyat artışlarına rağmen bu kripto para birimlerinin hepsi en değerli 2 bin kripto para listesinin dışında kalıyor.

Musk'ın attığı bir tweet kripto piyasalarında hareketlenmeye ilk kez neden olmuyor: Önceki aylarda Saturday Night Live programına katıldığı sırada Dogecoin'in yeni bir rekor seviyeye yükselmesini sağlamıştı.

Dünyanın mime dayanan en ünlü para birimi 2013'te, Bitcoin'in öncülüğünde filizlenen kripto para alanıyla ilgili bir şaka olarak geliştirilmişti.

Shiba Inu Doge miminden ilham alan Dogecoin kısa sürede etrafında türeyen eğlence düşkünü, hayırsever toplulukla dikkat çekmişti.
 


Kendini mim tutkunu ilan eden Musk da bu kripto para birimiyle ilgilenmeye başlamış ve hatta daha bebek olan oğlu X Æ A-Xii da "yürümeye yeni başlayan bir kripto sahibi" olabilsin diye oğluna biraz Dogecoin satın almıştı.

Ayrıca kripto para biriminin internetin yerli para birimi haline gelebileceğini ve nihayetinde Mars'ta bir insan kolonisi kurulduğunda Dogecoin'in oranın da para birimi olmasının muhtemel olduğunu dile getirmişti.

Bu yıl Clubhouse uygulamasındaki bir soru-cevap oturumunda "Bazen Dogecoin hakkında şakalar yapıyorum ama bunlar gerçekten de sadece şaka amaçlı" demişti.

Ama kader ironiyi sever. En eğlenceli sonuç çoğu zaman en olası olanıdır ve muhtemelen en eğlenceli, en ironik sonucun gelecekte Dogecoin'in Dünya'nın para birimi haline gelmesi olduğu söylenebilir.

 


Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, net varlığı yaklaşık 200 milyar dolar (yaklaşık 1,7 trilyon TL) olan Musk şu anda gezegendeki en zengin ikinci kişi.

SpaceX, Tesla ve başka şirketlerindeki hisse senetlerinin ötesinde Musk'ın önemli bir değere sahip olduğunu iddia ettiği tek şey Bitcoin, Ethereum (ether) ve Dogecoin.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU