Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu'nu yeniden belediye başkanı seçeceğiz

Kağıthane'de halka seslenen CHP Lideri “Ekrem İmamoğlu sadece CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı değil, 16 milyon İstanbullunun Belediye Başkanıdır” dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu Kağıthane'de seçim otobüsünden halka seslendi / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimiyle ilgili Kağıthane'de konuştu. 

Seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu yeniden Belediye Başkanı seçeceklerini belirtti:

İptal ederlerse bir daha seçeceğiz. Dünyaya şu mesajı vereceğiz; 'Bütün baskılara rağmen, kapalı kapılar ardında kurulan bütün kumpaslara rağmen İstanbul'da İstanbullu demokrasiden yana, haktan yana, hukuktan yana oy kullandı ve yeniden, bir daha Ekrem İmamoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkanı seçti"

 

Kılıçdaroğlu Kağıthane.jpg
Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Kağıthane'de halka seslendi / Fotoğraf: AA

 

Kılıçdaroğlu "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla karşılayanlara, "Elimizden alınan bir hakkı İstanbullular hak sahibine iade edecekler. Bu açıdan size inanıyorum, size güveniyorum. Sizler demokrasi mücadelesi yapıyorsunuz, adalet mücadelesi yapıyorsunuz, hak mücadelesi yapıyorsunuz, hukuk mücadelesi yapıyorsunuz yani insanlık mücadelesi yapıyorsunuz." diye seslendi. 

"23 Haziran hakkı sahibine teslim etme seçimi"

Sandığa inanarak gideceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, 23 Haziran'ı hakkı sahibine teslim etme seçimi diye niteledi: 

Komşularımızı alacağız, yakınlarımızı alacağız, dostlarımızı alacağız, arkadaşlarımızı alacağız, hangi partiye oy vermişse vermiş vatandaşa diyeceğiz ki, 'Ayın 23'ündeki seçimler sıradan bir seçim değil. Bu bir hakkı sahibine teslim etme seçimidir. Bu bir parti seçimi değildir. Bu bir adalet seçimidir, bu bir hak seçimidir, bu bir hukuk seçimidir, bu bir insanlık seçimidir' deyip sandığa götüreceğiz"

"Ekrem Bey'e oy vermemiş bir kişiyi ikna edeceksiniz"

Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun sadece CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı değil, 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olduğunu yineledi:

İmamoğlu alnının teriyle kazanmış bir belediye başkanıdır. Kapalı kapılar ardında, siyasal baskılarla hakkı elinden alındı, mazbatası elinden alındı. Alınan mazbatayı İstanbullunun iradesi götürecek tekrar hak sahibine teslim edecektir; yani Ekrem Bey'e teslim edecektir”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri seçimde herkesin 31 Mart'ta İmamoğlu'na oy vermemiş bir kişiyi ikna etmesi gerektiğini söyledi:

Sadece bir kişiyi ikna etmenizi istiyorum. Bu komşunuz olabilir, yakınınız olabilir, bakkalınız olabilir, kasabınız olabilir, yoldaki bir arkadaşınız olabilir, kahvede tanıştığınız bir arkadaşınız olabilir. Bir kişiyi ikna edeceksiniz her biriniz. Diyeceksiniz ki, 'Haktan yana mısın? Hukuktan yana mısın? Adaletten yana mısın? İnsanlıktan yana mısın?' O zaman diyeceksiniz ki, 'Gel, şu bozulan adalet terazisini yeniden düzeltelim. Beraber düzeltelim. Hakkı, hukuku ve adaleti birlikte sağlayalım' diyeceksiniz ve ikna edeceksiniz. Söz mü?" 

 

"Ben ona güveniyorum, siz de güvenin"

İmamoğlu'nun İstanbul'u yaşanabilir bir kent haline getireceğini belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul'un CHP yönetiminde yeniden yeşilliklerle, bahçelerle bağlarla tanışacağını, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir kentin yeniden inşa edileceğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı milletvekilleri eşlik etti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU