Star yazarı Resul Tosun: Laiklik anayasadan çıkarılmalı

"90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik"

Fotoğraf: Twitter

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Star yazarı Resul Tosun, Türkiye Cumhuriyeti anayasasında "değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez" şeklinde ifade edilen laikliğin anayasadan çıkarılmasını önerdi.

Tosun, bugünkü köşe yazısında özetle şunları söyledi:

İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi muhafazakâr tabanın oyunu almaya uygun adaylarla seçime giren CHP'nin zihniyeti değişmemiştir. Ne İstanbul'da ne Ankara da ne de başka bir yerde. Her münasebette sözcüleri laikliği bahana ederek İslam dininin toplumda ve devlette etkili olmasından veya görünmesinden rahatsız olmaktadırlar. En son Devlet Bahçeli Bey bu zihniyete karşı çok sert bir cevap verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sorun eninde sonunda gelip laikliğe dayanıyor” iddiasını dile getiren Tosun, şöyle yazdı:

90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik. İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır. Yoksa bu zihniyetin, ellerine geçen ilk fırsatta 28 Şubat benzeri uygulamalara teşebbüs etmekten ve toplumu germekten çekinmeyeceği anlaşılmaktadır. Demedi demeyin!

 

Star, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU