Bu yılın en iyi dizileri... Variety seçti

Amerikan sinema ve eğlence dergisinin 2019'un ilk 5 aylık dönemine göre belirlediği 13 dizi arasında The Act, Russian Doll, Fleabag, Barry ve When They See Us gibi yapımlar bulunuyor

Fotoğraf: The Act / Hulu

Variety dergisi'nin TV eleştirmenleri Daniel D’Addario ve Caroline Framke’ye hazırlattığı yılın -şimdiye kadar olan bölümünün- en başarılı dizileri listesinde 6 Netflix ve 4 Hulu yapımı başı çekiyor. 

Listede birer HBO, FX, Amazon, Comedy Central ve Sundance TV dizisi de bulunuyor. 
 

Barry (HBO).jpg
Fotoğraf: Barry/ HBO


2019'un -şimdiye kadar geçen bölümünün- en iyi dizileri listesi, Variety dergisinin Twitter hesabından da yayınlandı: 
 


Buna göre yılın ilk 5 aylık döneminin en iyi dizileri şöyle: 

1- The Act: Hulu dizisinde aşırı koruyucu bir anne olan Dee Dee ile tekerlekli sandalyeye bağlı kızı Gypsy Rose’un hikayesini ele alıyor.

2- Barry: HBO'da yayınlanan Amerikan kara komedisinde, eski bir askerin kendisini Los Angeles'taki bir tiyatro sahnesinde bulması konu ediliyor.

3- I Think You Should Leave With Tim Robinson: Netflix yapımı komedi dizisi pek çok skeçten oluşuyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4- The Fleabag: Amazon'da yayınlanan dizide Londra'daki hayatın yanı sıra yaşadığı bir trajediyle başa çıkmaya çalışan bir kadının başından geçenler anlatılıyor.

5- Rosse/Verdon, FX'teki 8 bölümlük dizide Broadway efsaneleri Bob Fosse ve Gwen Verdon'ın hayatları ve aralarındaki büyük aşk işleniyor.

6- The Other Two: Comedy Center yapımı dizi, ortalama 20 dakikalık bölümlerden oluşuyor. Dizide hevesli bir aktör Cary, eski profesyonel dansçı olan kız kardeşi Brooke ve YouTube fenomeni olan erkek kardeşleri Chase’in yaşadıkları anlatılıyor.

7- Pen15: Hulu'da yayınlanan komedi dizisinde 13 yaşındaki Anna ve Maya'nın başından geçenler ele alınıyor.

8- Ramy: 10 bölümlük Hulu dizisinde yıllar önce Mısır'dan ABD'ye göç etmiş bir ailenin ferdi olan Ramy'nin yaşadıkları aktarılıyor. Senaristliğini ve başrol oyunculuğunu Rami Youssef'in (Yusuf) üstlendiği dizide, yetiştiği Müslüman toplum ile göç ettiği ABD'deki yaşam tarzı arasında sıkışıp kalması ve özellikle 11 Eylül sonrası New Jersey'de yaşadığı zorluklar konu ediliyor. 
 

Ramy (Hulu).jpeg
Fotoğraf: Ramy / Hulu


9- Russian Doll: Netflix dizisinde New York'taki bir partiye davetli olan Nadia karakterinin başından geçen esrarengiz olaylar ele alınıyor. Dizinin bölümleri maksimum 30 dakika sürüyor.
 

Russian Doll (Netflix).jpg
Fotoğraf: Russian Doll / Netflix


10- Special ve State of the Union: 10-15 dakikalık Netflix ve Sundance TV dizileri, aynı sırada değerlendiriliyor. 

Special, serebral palsi hastası olan bir gencin, istediği hayatı yaşayabilmek adına verdiği mücadeleyi konu ediyor.

State of the Union'da ise bir barda tanışan Louise ve Tom karakterlerinin önceki hayatları ve bir araya gelişleri ele alınıyor.

11- Tales of the City: Netflix yapımında kariyerinin peşinden gitmek için 20 yıl önce geride bıraktığı kızı Shawna ve eski kocasıyla yeniden bir araya gelmeye çalışan Marry Ann karakterinin başından geçenler anlatılıyor.

12- Tuca & Berty: Netflix'in yetişkinlere özel animasyonunda, 30 yaşındaki iki dişi kuşun yaşadıkları işleniyor. 
 

Tuca & Berty (Netflix).png
Fotoğraf: Tuca & Berty / Netflix


13- When They See Us: 4 bölümlük Netflix dizisinde 1989’da New York'taki Central Park’ta yaşanan bir tecavüz olayı nedeniyle haksız yere suçlanan 5 siyahi gencin dava süreci konu ediliyor. 
 

When They See Us (Netflix).jpg
Fotoğraf: When They See Us / Netflix

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU