Erdoğan: AK Parti geleceğe umutla bakan gençlerin, dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde hayat kurmuş gurbetçilerin, mazlum ve mağdurların partisidir

Erdoğan konuşmasında, "Devletimiz artık, 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Devletimiz artık, 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir" diyen Erdoğan, "Bugün artık ekonomisi ile büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Sel ve yangın felaketinde dünyaya örnek gösterecek bir başarıyla süreci yönettik" dedi.

Devletin vatandaşı sahipsiz bırakmadığını savunan Erdoğan, muhalefet partilerini de eleştirerek, "Muhalefet ise insanımızın yaralarını sarmaya çalışmak yerine milletin acısını istismar etmeye çalıştı" diye konuştu.

Meral Akşener'e "Fatih" tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeten sözlerini de eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

Varsın onlar milletin acısının üzerinde tepinmeyi meziyet sansınlar. Varsın onlar ahlaksız siyaset yaparak siyaset kurumunu kirletsinler. Ne diyor; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için; kalkıp bunu Fatih'e benzetiyor. Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Ne diyor, duvarlara yazdılar. Şuydu; diyorlardı ki 'Zulüm 1453'te başladı' Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun. Duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Gezi Parkı olaylarında, Bizans olaylarını yaşayanlarla beraber yürüyorsun. Sizin farkınız yok. Fatih kim, sizler kim? Varsın onlar sen ben kavgasıyla günü kurtarma çabası içinde olsunlar, hiç endişeniz olmasın biz dimdik ayaktayız. Bay Kemal o da yine aynı yürüyüşü yapanlardandı. Bizse Türk siyasetinin kalitesini düşürenlere aldırmadan, 84 milyonun tamamının huzuru için çalışmayı sürdüreceğiz. 

"AK Parti tüm mazlum ve mağdurların partisidir"

"Bu topraklarda fitne ateşini körüklemek isteyenler karşılarında Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ferasetini buldu" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin ve Türk milletinin istikbali için çalışan tüm dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum"dedi

Erdoğan şöyle devam etti:

Bizler tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu asil bir milletin evlatlarıyız. AK Parti milletin partisidir. Milletin emanetini taşıyan bir partidir. AK Parti, evladını eline kına yakarak askere gönderen anaların, geleceğe umutla bakan gençlerin partisidir. AK Parti, dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde hayat kurmuş gurbetçilerin partisidir. AK Parti tüm mazlum ve mağdurların da partisidir. İşte bunun için her fırsatta AK Parti, sıradan bir parti değildir diyoruz. Bu hareketin kökleri Malazgirt'tedir, Söğüt'tedir, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale'dedir. 

Erdoğan toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Milli İrade Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, büyümede rekor üstüne rekor kırdıklarını, istihdamda salgın öncesinin de üzerine geldiklerini söyledi.

Enflasyondaki artışa da dikkat çeken Erdoğan, "İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız" dedi.

"Türkiye'yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan biz kurtardık" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip çözümler getirecek başka kimse yoktur. Türkiye'de bugüne kadar demokrasi, özgürlük, hak, adalet, eser, hizmet adına ne yapılmışsa altında bizim imzamız var. Bundan sonra da milletimizin hangi alanda neye ihtiyacı varsa yapacak olan yine biziz. Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yolda eksiğimiz varsa tamamlarız. Hatamız varsa düzeltiriz. Ama Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmadan son nefesimizi vermeyiz. Artık hedeflerimiz neredeyse bir el uzatımı mesafededir. Ödenecek tüm bedelleri ödedik, katlanılacak tüm sıkıntılara katlandık. Artık bunların hasılasını toplama vaktidir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU