Uçağa binmeye çalışan bir dini liderin bagajından insan kafatası çıktı

Kadının valizinde insan kalıntılarıyla seyahat ettiğinin ortaya çıkması yetkilileri şaşkınlığa uğrattı

Nihayetinde kadından kalıntıları Indore'deki Devi Ahilyabai Holkar Havalimanı'ndaki bir arkadaşına bırakması istendi (Cpbaherwani/Wikimedia)

Yetkililer, Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletindeki Ahilyabai Holkar Havalimanı'nda bir dini liderin, valizinde insan kafatası ve kemikleri taşıdığı için durdurulduğunu söyledi.

Komşu eyalet Ujjain sakini sadhvi (Hinduizm'de çileci bir yaşam sürüp dünya nimetlerinden el etek çeken kişilere verilen isim -ed.n.) Yogmata Sachdeva, Vistara Havayolları'nın Delhi'ye giden uçuşuna binmek üzereyken üzerinde insan kalıntıları bulunduğu tespit edildi. Valiz kontrolü sırasında güvenlik personeli, Sachdeva'nın çantasını açmasını istedi ve şaşkınlığa uğrayarak kafatasını buldu.

Merkezi Endüstriyel Güvenlik Gücü (CISF) ve havaalanındaki polis karakolu memurunun sorguya çektiği kadın, bir keşiş arkadaşının küllerini dökmek için Hindu hacılar arasında ünlü Ganj Nehri kıyısında yer alan Haridwar şehrine götürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililere göre kül taşıyan kişiler havalimanı yönetimini haber etmek ve izin almak zorunda. Bunun ardından kalıntıların sadece el bagajında taşınmasına izin veriliyor. Ancak sadhvi (rahibe) kalıntıları check-in'de teslim edeceği esas valizinde taşıyordu.

The Independent'a konuşan bir havalimanı sözcüsü, "Kafatası ya da diğer kalıntıları taşımak için özel izin almamıştı. Polis ifadesini aldıktan sonra sadhvi'nin uçağa binmesine izin verildi" dedi.

Uçağa binmeden önce kadından kalıntıları Indore'deki bir tanıdığına bırakması istendi. Kargaşa ve polis sorgusu esnasında kadın akşam uçağını kaçırsa da havayolu şirketi bir sonraki tarifeli gece uçağına binmesine izin verdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU