40 yıllık, yüzde 100 yerli elektrik şirketi Fransızlara satılıyor

Paraguay’dan Filipinler’e 20’den fazla ülkeye ihracat yapan Şafak Elektrik'in tamamını almak için Fransız bir şirket resmi başvurusunu yaptı

Fotoğraf: Şafak Elektrik

Türkiye’nin en büyük elektrik ekipmanları üreticilerinden Şafak Elektrik’in tamamı, elektrik dağıtım ürünlerinde uzmanlaşmış Fransız Sicame Group’a satılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre Sicame Group, Paraguay’dan Filipinler’e 20’den fazla ülkeye ihracat yapan, yüzde 100 yerli Şafak Elektrik’in alımı için resmi kurumlara başvuru yaptı. 

Independent Türkçe’nin ulaştığı Şafak Elektrik yetkilileri, şirket içerisinde bir yapılanma sürecinin başladığını, detayların yakın zamanda duyurulacağını söyledi. 

1980 yılında kurulan Şafak Elektrik, kablo pabuçları, kablo pabuçları, mekanik kablo kesme makasları, kablo işaretleme sistemleri, hidrolik kesme makasları başta olmak üzere binden fazla ürünün üretimini ve satışını gerçekleştiriyor. 

İç pazarda yüzde 55’lik paya sahip, Şafak Elektrik’in Silivri’de 11 bin metrekarelik bir tesisi var.  İstanbul'daki tesislerinde 100 çalışanı bulunan şirketin, 2016’daki cirosu 20 milyon euro seviyesindeydi. 

Yılda 40 milyon euro kâr

1955’te Basile Lachaud tarafından kurulan Sicame Group’un ise 30’ya yakın ülkede tesisi bulunuyor. 

2 bin 800 çalışana sahip  Sicame Group’un 2017 cirosu 383 milyon euro, kârı ise 40 milyon euro. 

Sicame, elektrik taşıma ve dağıtım ekipmanları konusunda dünyanın en büyük bağımsız şirketi olarak biliniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU