Ayşen Gruda'nın doktoru açıkladı: Solunum cihazına bağlandı

Bir süredir hastanede tedavi gören oyuncu Ayşen Gruda 'KOAH alevlenmesi' nedeniyle solunum desteğine ihtiyaç duyuyor

Fotoğraf: AA

Günlerdir yoğun bakımda tedavi gören tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda'nın tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi.

Açıklamada Gruda’nın yoğun bakımda devam eden tedavisinin bu sabah KOAH alevlenmesi sebebiyle solunum cihazı desteği ile devam ettiği belirtildi. 

Hastaneden yapılan açıklama şu şekilde: 

"Türk Sinema ve Tiyatrosunun Duayen isimlerinden Sevgili Ayşen Gruda'nın durumu ciddiyetini korumaktadır ve tedavisi Derindere Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam etmektedir.

Bir süredir ileri evre pankreas kanseri sebebiyle hastanemizde tedavi gören değerli tiyatro sanatçımız Ayşen Gruda’nın yoğun bakımda devam eden tedavisi bu sabah KOAH alevlenmesi sebebiyle solunum cihazı desteği ile devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”


Ayşen Gruda, 30 Kasım 1944’te İstanbul’da doğdu. İlk kez 1962’de “Kongre Eğleniyor” adlı vodvilde, hizmetçi rolüyle sahneye çıktı.   

Tiyatroyla beraber birçok televizyon programında, skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. “Tosun Paşa”, “Süt Kardeşler”, “Şabanoğlu Şaban”, “Hababam Sınıfı", “Neşeli Günler” gibi çok sayıda klasikleşmiş filmed oynadı. 

Son olarak, 2014 Cem Yılmaz’ın senryosunu yazıp yönettiği “Pek Yakında” adlı sinema filminde rol aldı. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU