Mehmet Barlas: Cumhur İttifakı kamplaşma değil dayanışmadır

“Artık hepimiz, özellikle kendilerini muhalif olarak görenler, ayrışmanın değil kucaklaşmanın ve kalpleri onarmanın zamanının geldiğini görmeliler”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın “kamplaşma değil dayanışma hareketi” olduğunu savundu.

Barlas, bugünkü köşe yazısında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk siyasetinde bir kamplaşma beklendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Geçen zaman gösterdi ki, Cumhur İttifakı bir kamplaşmadan ziyade demokrasiye kastedenleri hizaya getirmek için planlanmış bir dayanışma hareketidir” diyen Barlas, bu görüşüne bir düğünde tanık olduğunu şu satırlarla aktardı:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nı bir kamplaşma değil, bir dayanışma hareketi şeklinde anladığını yeniden gördüm. Buna TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın oğlu Sinan, Çırağan'da evlenirken tanık oldum. Düğündeki onur masasında Devlet Bahçeli, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan gibi isimlerle içten sohbetler yapıyordu.

Bu bana, Bahçeli'nin geçmişte "Yavuz Sultan Selim de bizimdir, Şah İsmail de bizimdir" demesini hatırlattı. Artık hepimiz, özellikle kendilerini muhalif olarak görenler, ayrışmanın değil kucaklaşmanın ve kalpleri onarmanın zamanının geldiğini görmeliler. Gönül kazanmak, oy kazanmaktan daha önemlidir.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU