Kurbağa gibi zıplayan köpek TikTok'un yıldızı oldu

Ivy, kısa omurga sendromundan mustarip

Kurbağa gibi zıplayan bir köpek, sosyal medya platformu TikTok'un yıldızı oldu.

Ivy adlı pitbull kırması @owenweiss_78 kullanıcı adlı sahibinin 28 Ağustos'ta videosunu paylaşmasıyla yüz binlerce beğeni aldı. Ivy, yaklaşık 23 milyon kez izlenen videoda bir bahçede koşup merdivenleri çıkarken görülüyor.

Ivy'nin kendi adına açılan TikTok hesabının da 2,8 milyon takipçisi var. Bu hesapta videolar binlerce kez izlenilip beğeniliyor.

 

@ivyvibing

Reply to @thatalexgirl933

♬ Here comes the BOYYYY - jon

 

Köpek, diğer hayvanlardan epey farklı görünmesine yol açan kısa omurga sendromundan (short spine syndrome) mustarip. Epey nadir görülen bu hastalığa sahip köpeklerin kafaları normal büyüklükte oluyor ancak bu hayvanlar omuz eklemi kaynamış ve boyunları yokmuş gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa omurga sendromlu köpekler ömrünü genellikle normal bir köpek gibi sürdürüyor. Ancak Ivy gibi koşma, zıplama ve yemek yemede problem yaşıyor.

Genetikçi Elaine Ostrander 2001'de bu sendromun akraba çiftleşmesi sonucunda ortaya çıktığını açıklamıştı. Köpek yetiştiricileri, genetik bir özelliğin aktarılması için birbirleriyle yakın hayvanları çiftleştiriyor ancak bu, kısa omurga sendromu gibi hastalıklara yol açıyor.

Öte yandan Ivy, bu hastalığa sahip ilk internet yıldızı değil. Cuda the Pitbull adlı köpek de daha önce Facebook sayfasıyla ünlenmişti.

 

Independent Türkçe, Newsweek

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU