Kate Middleton ve Prens William'dan taht hamlesi: "Kraliçe'ye daha yakın olmak için Windsor'a taşınacaklar"

Bir kaynak çiftin Kensington'da "dikkate alınmadıklarını" hissettiğini söyledi

Kraliyet ailesini takip eden gazeteciler, Kate Middleton ve Prens William'ın "Kraliyet'in geleceği" olduğunu dile getiriyor (Reuters)

Kraliyet ailesine yönelik haberleriyle tanınan Katie Nicholl, Cambridge Dükü ve Düşesi'nin, kendilerine Prenses Margaret'tan miras kalan Kensington Sarayı'ndan taşınmayı planladıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftin pek çok alternatif düşündüğü belirtilse de Nicholl ve Erin Vanderhoof'un imzasını taşıyan Vanity Fair'deki haberde Kate Middleton ve Prens William'ın Windsor'a, Kraliçe II. Elizabeth'in yanına taşınabileceği ifade edildi. Söz konusu fikrin bizzat Kraliçe tarafından dillendirildiği de iddialar arasında yer alıyor. 

Bir Kraliyet kaynağının şu ifadeleri kullandığı aktarıldı:

William ve Kate çok ciddi biçimde Windsor'a taşınmayı düşünüyor ve bu Kraliçe'yle konuşuldu. Büyük Windsor Kalesi'nde seçenekler mevcut ve kalenin 95 yaşındaki Kraliçe'ye yakın olması aileye mantıklı geliyor.

Kraliyet kaynağı ayrıca çiftin 2013'te 12 milyon sterlinlik (yaklaşık 100 milyon TL) bir maliyetle yenilenen Kensington Sarayı'ndaki dairelerini de bütünüyle kapatmayacağını ekledi.

William ve Kate yakın arkadaşlarıyla, dikkate alınmadıklarını hissettikleri Kensington Sarayı'ndan ayrılmayı konuşuyor.

Kensington'ı Londra'daki evleri olarak tutmayı sürdürecek çiftin kırsalda yaşamayı tercih ettiği belirtildi. 

Öte yandan Prens Philip'in ölümünden bu yana monarşinin geleceğinin aile içinde tartışma konusu olduğu ve Cambridge çiftinin Windsor'a taşınma planının bununla ilişkili olduğu aktarılıyor. 

Londra'ya bir saat uzaklıkta bulunan Windsor Kalesi, Kraliçe'ye yıllarca haftasonu evi olarak hizmet etti. Ancak pandeminin ardından Windsor, Kraliçe'nin birincil ikametgahı haline geldi. 

Bununla birlikte bir diğer Kraliyet uzmanı Penny Junor mayısta verdiği röportajda Prens William'ın Kraliçe Elizabeth'i örnek aldığını ve kral olmaya hazırlandığını iddia etmişti

Kate Middleton ve Prens William'a yönelik basına yansıyan haberler çiftin monarşinin geleceği olarak görüldüğüne işaret ediyor. 

 

Independent Türkçe, Vanity Fair, The Sun

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU