Erdoğan: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız

"Salgının yarattığı sıkıntılara rağmen eğitimi ülke çapında aksatmayan birkaç devletten biri olduk"

Erdoğan, programda yaptığı konuşmanın ardından bir sınıfı ziyaret etti. (Fotoğraf: AA)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yüz yüze eğitimi devam ettirmek konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada "Salgının yarattığı sıkıntılara rağmen eğitimi ülke çapında aksatmayan birkaç devletten biri olduk" görüşünü dile getirdi.

"Zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz"

"Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı, en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz.

 

OECD ülkeleri ortalamasına göre liselerden öğretmen başına 13 öğrenci düşerken, bizde bu sayı 12'dir. Okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci ülke, matematik ve fen okur yazarlığı alanlarında ise puanlarını en çok artıran birinci ülkeyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İlla üniversiteyi bitirmeniz şart değil"

Erdoğan, meslek lisesi öğrencilerine "İlla üniversiteyi bitirmeniz de şart değil. Buradan çıktıktan sonra ara eleman olarak hemen istihdam edilebilecek bir imkanı sağlayacaksınız. Üniversiteyle birlikte işin yükseğini yapmış olacaksınız" dedi. 

"O gencin başarısı bir örnektir"

Erdoğan liselilere ayrıca "Kimsenin içinizdeki heyecanı örselemesine izin vermeyin" diyerek seslendi ve Sümeyye Boyacı'nın Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'ndaki başarısını da hatırlatarak şunları kaydetti:

Sizler milletimizin umudu, aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz. Sizlere daha güçlü, itibarlı bir ülke bırakma gayesiyle gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim çağlarındaki insanlarımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmiyoruz. Öğretmenleriniz ve aileniz de bunun için emek veriyor, mücadelede ediyor. Sizlere tavsiyem, Allah'ın her birinize bahşettiği kabiliyetlerin özünüzdeki gizli hazinelerin farkına varmanızdır. Şu son Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'nda o azmin, o gayretin neticesinde altın, gümüş, bronz alanları izledik değil mi, gördünüz, bir kol, bir diğer kol yok, ayaklar yok ama altına gitti. Demek ki gayretin önünde hiçbir şey dayanmıyor. Bunu yüzmede yapıyor. Kulvarında giderken sağa sola sapma yok. Azmiyle koruyor. Bence o gencimizin başarısı bize birer örnektir. Kendinize inanın, milletinize inanın. Bu güzel ülkemizin gücüne inanın. Türkiye Devleti'nin vatandaşı olmaktan daima iftihar edin. Yüzlerinizdeki umudu görüyor, ülkemizin aydınlık geleceğine bütün kalbimle inanıyorum. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU