Pakistan'da BTS yıldızı Jungkook'a yasak: Army'nin doğum günü ilanı kaldırıldı

Bir BTS hayranının reklam panosuna astığı doğum günü mesajı birkaç saat sonra kaldırıldı

Pakistan'ın Gujranwala şehrinde bir reklam panosundaki afiş birkaç saat sonra kaldırıldı (Dawn Images)

Pakistan'da bir BTS hayranı grubun en genç ismi Jungkook'nun 1 Eylül'deki doğum gününü kutlamak için Gujranwala kentinde bir reklam panosunda büyük bir kutlama mesajı yayımladı. Ancak panodaki ilan birkaç saat sonra kaldırıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vice'ın haberine göre reklam panosunda müzisyenin fotoğrafıyla birlikte "24. Doğum Günün Kutlu Olsun" ve "Jungkook BTS Gujranwala Army" ifadeleri yer aldı. 

Güney Koreli pop grubunun hayran kitlesi İngilizce'de "ordu" anlamına gelen "Army" ismiyle anılıyor ve tüm dünyadaki en büyük hayran toplulukları arasında yer alıyor. 

İlan Cemaat-i İslami partisi üyesi ve il meclisi adayının Facebook'ta dikkatini çekmesinin ardından kaldırıldı. 

İl meclisi adayı Furkan Aziz Butt şu ifadeleri kullandı:

Çok fazla şikayet aldık, karmaşa çıktı. Bu şehirde gençler var. BTS onlar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip ve onları yanlış faaliyetlerde bulunmaya teşvik ediyor. Eşcinselliği teşvik ediyorlar. Bu ilanı buraya koyanlar kendilerini Gujranwala Army diye niteliyor. Burada sadece Pakistan Ordusu bulunuyor.

Dünya çapında büyük bir hayran kitlesine ve popülerliğe sahip BTS üyelerinin tarzı "efemine" olduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalıyor. 

 

 

İslamabad'dan 24 yaşındaki BTS hayranı Zeynep Zaman olayla ilgili şunları söyledi:

Yaşlılar onları çok zayıf buldukları ve makyaj yaptıkları için fiziksel özelliklerini ve kıyafetlerini fazla feminen buluyor. Gujranwala olayı Pakistan'daki BTS Army'yi çok kötü etkiledi.

Öte yandan Çin'de Twitter'ın muadili olarak yaygın biçimde kullanılan sosyal medya uygulaması Weibo, bir BTS fan sayfasını yasadışı biçimde bağış topladığı gerekçesiyle kısıtlama getirdi. Hesabın hayran grubu tarafından finanse edilen bir uçağın fotoğraflarını paylaşması nedeniyle 60 gün boyunca paylaşım yapması yasaklandı. Uçağın üstünde yer alan grubun bir diğer üyesi Jimin'in fotoğrafları müzisyenin 26. yaş günü kutlamalarının bir parçası. 

 

Independent Türkçe, Vice, Bellingham Herald

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU