Fikret Bila: İmamoğlu'na kurulan tuzak

"İktidar boşa kürek çektiğinin farkında olmadan gayretlerini sürdürüyor"

Fotoğraf: Reuters

Gazeteci Fikret Bila, iktidar cephesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını koyması” konusunda tuzak kurduğunu söyledi. Bila, İmamoğlu’nun bu tuzağa düşmediğini ifade ederek “İktidar boşa kürek çektiğinin farkında olmadan gayretlerini sürdürüyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bila, halktv.com.tr’de kaleme aldığı köşe yazısında “iktidarın sevinçli bir telaş içerisinde olduğunu” söyledi ve şunları yazdı:

Büyük bir gayretle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir çatışma yaratmaya çalışıyor. İmamoğlu’na özel bir tuzak kuruyorlar. İstiyor ki İmamoğlu çıkıp cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklasın ve hem CHP içinde hem Millet İttifakı içinde sert bir çatışma başlasın. Bu amaçla günlerdir iktidar ekranları ve köşelerinde İmamoğlu’na gaz veriliyor.

Bu çabaya rağmen İBB Başkanı’na “evet cumhurbaşkanlığına adaylığımı koyacağım” şeklinde bir cümle kurdurtamadıklarını belirten Bila, “İmamoğlu, iktidar ve yanlılarının kurduğu tuzağa düşmedi. Düşecek kadar deneyimsiz değil. İktidarın verdiği gazla hareket edecek biri de değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aynı şekilde iktidarın oyununa gelmeyecek kadar kişisel ve siyasi olduğuna sahip olduğuna dikkati çeken Bila, “İktidar boşa kürek çektiğinin farkında olmadan gayretlerini sürdürüyor” ifadesini kullandı.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU