Angelina Jolie, Harvey Weinstein yüzünden Brad Pitt'le kavga ettiğini açıkladı

Weinstein, Jolie'nin taciz iddialarını reddetti

Uzun süredir boşanma sürecinde olan Angelina Jolie ve Brad Pitt çocuklarının velayetine yönelik birbirlerine karşı yasal mücadele veriyor (AP)

Angelina Jolie, Harvey Weinstein'le çalışmak konusunda eski eşi Brad Pitt'le kavga ettiklerini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç kez Altın Küre ödülü kazanan 46 yaşındaki oyuncu 21 yaşında rol aldığı, yapımcılığını Weinstein'in üstlendiği 1998 tarihli Playing by Heart'ta karşılaştığını öne sürdüğü tacizden bahsetti. 

The Guardian'a verdiği röportajda Jolie, Weinstein'in kendisini taciz etmeye yeltendiğini ancak bir biçimde kaçmayı başardığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Odadan çıkmayı başarabildiğinizde onun denediğini ama başaramadığını düşünürsünüz değil mi? Gerçek şu ki teşebbüs ve teşebbüsün tecrübesi saldırıdır.

Yaşadığı deneyimin ardından çevresindeki pek çok kişiyi Weinstein'e dair uyardığını söyleyen Jolie, Martin Socorsese'nin Göklerin Hakimi (The Aviator) filminde yer almayı Weinstein de projeye dahil olduğu içi reddettiğini dile getirdi. 

Öte yandan TMZ'ye açıklama yapan Weinstein'in asistanı, Jolie'nin iddialarını reddetti ve söz konusu açıklamayı Jolie'nin yeni kitabının satışlarını artırmak için yaptığını öne sürdü. 

Ünlü aktris yakın zamanda "Know Your Rights and Claim Them: A Guide for Youth" (Haklarınızı Bilin ve Talep Edin: Gençler için Rehber) isimli bir kitap çıkarmıştı

Jolie, Weinstein'in yapımcılığını üstlendiği Soysuzlar Çetesi'nde (Inglourious Basterds) o dönemki partneri Brad Pitt'in yer almayı kabul etmesi nedeniyle kavga ettiklerini söyledi. Jolie, 2012 tarihli Kibarca Öldürmek'te (Killing Them Softly) Pitt'in yapımcılığı üstlenmek için Weinstein'la görüşmesinin o dönem kendisini üzdüğünü ifade etti.

Bunun için kavga ettik. Tabii ki canımı acıttı.

Hollywood'un en güçlü isimleri arasında gösterilen Weinstein geçen yıl tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı

 

Independent Türkçe, The Guardian, Indiewire, TMZ

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU