Erdoğan partisinin gençlik kollarına seslendi: Hani diyorlar ya "Z kuşağı", bütün bu kuşakları siz fethedeceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize partisinin mensuplarına seslenerek, "Kapısı çalınmadık ev bırakmayacağız. Anneler, kadın kollarımız kapısı çalınmadık ev bırakmayacaksınız" dedi. Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu ve Akşener'i de eleştirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de partisinin genişletilmiş il danışma toplantısında katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin kuruluşunun 20. yıldönümünü geride bıraktıklarını söyleyen Erdoğan, "Ancak, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye çıktığımız bu yolda, alnımız ak yürüyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Gazete kupürleri üzerinden partimizi kapatmaya kalktılar. Cumhuriyet mitingleri altında darbe çağrısı yaptılar. Terör örgütlerini üzerimize salarak ülkemizi kaosa sürüklemeye çalıştılar. Gezi Olayları'ndan sokak terörüyle ülkemizi birbirine düşürmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalktılar. Ekonomimize yönelik operasyonlardan çukur eylemlerine maruz kaldık. Hepsinin üstesinden geldik mi? Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle tüm oyunları birer birer bozduk. Sandıkta bileğini bükemediği partinin kapatılması için 'Ankara'da yargıçlar var' diyenleri gördük.Otel lobilerinde gizli saklı IMF komiserleriyle pazarlık yapanları gördük. Kim bu? Bay Kemal'in ekibi. Bunların en başında CHP vardı, CHP adına söz söyleyen yalan terörü vardı. Herkesle birlik oldular, herkes iş tuttular, herkesin sözcülüğüne soyundular. Çiğnenmedik hiçbir değer bırakmadılar. Son 20 yıl içinde milletin, mazlumların yanında saf tutmadılar. Ülkemizdeki barış ve huzur ortamını dinamitlemekten çekinmiyorlar. CHP bir truva atı misali siyaset kurumunu içeriden çökertmeye çalışıyor.

Partisinin kadın ve gençlik kollarına da seslenen Erdoğan, "Kapısı çalınmadık ev bırakmayacağız. Anneler, kadın kollarımız kapısı çalınmadık ev bırakmayacaksınız. Hani diyorlar ya Z kuşağı, bütün bu kuşakları siz fethedeceksiniz" dedi.

Akşener'e tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeten sözlerini de eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

Birileri Bizans benzetmeleri ile yeni fitneleri, yeni senaryolar peşinde koşarken biz 84 milyonun kardeşliğini, birlik ve beraberliğin savunuyor. Ne diyor Meral Hanım? Kalkıp fethetmiş? Kim şu anda İstanbul'un belediye başkanı. Yahu biz İstanbul'da şunu görmedik mi? Zulüm 1453'te başladı diye duvarlara yazanları? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun? Bizans olayını bu şekle dönüştürenlerle nasıl bir oluyorsun? Meral hanım sen bu Gezicilerle berabersin. Yolun açık olsun. Biz bunu Ayasofya'nın açılmasıyla ispat ettik. Biz gayretimizin neticesini Allah'tan aldık ve şu anda işte ta Fatih'ten bu yana kapalı kalan Ayasofya açıldı ve sahiplerine kavuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU