Tatile giderken çok kıyafet almasına kızan erkek arkadaşını bıçaklayan kadın: Hak etti

Bıçaklanan sevgili şikayetçi olmasa da Lesley Bradbury 12 ay hapis cezası aldı

Fotoğraf: The Independent

The Independent

Erkek arkadaşının tatile giderken yanına aldığı kıyafet sayısına müdahale etmesiyle öfke krizine giren kadın, adamı kolundan bıçakladı.

İngiltere’nin Greater Manchester bölgesinde geçen aralık ayında yaşanan olayda Lesley Bradbury ve erkek arkadaşı Gary Moore yeni yıl tatiline çıkmak üzere bavullarını hazırladı. Erkek arkadaşının eşyalarının bir kısmını fazla bularak arabadan çıkarması üzerine öfke krizine giren Lesley Bradbury, Gary Moore’u sol kolundan bıçakladı. Çiftin evine gelen polis Moore’u evin dışında yaralı halde buldu. Polise yaptığı ilk açıklamada erkek arkadaşının bunu hak ettiğini söyleyen Lesley Bradbury ardından kendini öldürme teşebbüsünde bulundu.

Savcı Jonathan Turner, Moore’un kız arkadaşının bazı eşyalarını evde ortalığa saçtığını, Bradbury’nin de onu durdurmak için bıçakla saldırdığını belirtti. Hastaneye götürülüp tedavi altına alınan Moore’un kız arkadaşından şikayetçi olmadığını belirten savcı, “İlişkinin devam etmesi için umutluydu” dedi.

 

 

Mahkemeye çıkan Bradbury’nin eşyaları istiflemesine neden olan bir psikolojik bozukluğunun olduğu belirtildi. Savunma avukatı Richard English, “Akıl sağlığı sorunları sanığın suçuna zemin teşkil ediyor. Bu, sanık sağlıklı olsaydı yaşanmayacak bir durum” dedi.

Sanığın psikolojik sağlığına dikkat çeken Yargıç Paul Lawton, “Ama bu durum senin suçluluğunu azaltmaz. Bıçak göğsüne gelebilirdi ve farklı bir senaryo yaşanabilirdi” diye konuştu.

12 ay hapis cezası alan ve cezası 18 ay ertelenen Bradbury’nin ayrıca 30 günlük bir rehabilitasyon sürecine girmesi de istendi.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU