Karamollaoğlu: Pasaport almaya gittim, ismimin önüne terörle irtibatlı yazmışlar

SP liderinin sözlerinin ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Saadet Partisi de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yanıt verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Halk TV’de Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu geçen yıl pasaportunu yenilemek için nüfus müdürlüğüne gittiğinde isminin önüne "terörle irtibatlı" yazıldığı için pasaport alamadığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren Karamollaoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Seçimlerden sonra milletvekillerine verilen bir yeşil pasaport var. Pasaportumu değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittim. Nüfus müdürü sıkıldı, dedim ne oldu. 'Efendim size biz pasaport veremeyiz' dedi. Niye veremezsiniz? 'Sizin isminizin karşısına terör yazmışlar' dedi. Genel seçimlerden hemen sonra. Peki niye yazmışlar? 'Onu biz soramıyoruz efendim' dedi. Kim yazdırıyor? Onu siz tahmin edin. Bu basına yayınlansa aslında skandal bir iş. Beyefendi bizi terörist diye itham ettiği için 'Yazın üstüne' demiş. Benim gibi 170 bin insanın isminin önüne terörle irtibatlıdır diye yazmışlar. Allah'tan korkun ya. Bu kadar düşmez bir insan."

Temel Karamollaoğlu "Pasaportunuzu alamadınız mı?" sorusuna da "Evet aldım, hemen 10-15 gün içinde kaldırdılar" yanıtını verdi. SP lideri "Birkaç kişiye söyledim hemen kaldırdılar. O sıfat niye kondu, nasıl kaldırdılar bilmiyorum. Bunu yazdıran İçişleri Bakanlığı, ama Bakan'ın talimatı var mı yok mu onu bilemem" ifadelerini kullandı. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklama yaptı

Karamollaoğlu'nun sözlerinin ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak sistemde SP liderine ilişkin herhangi bir şerh olmadığını ifade etti. Ancak şerhin başvuru tarihinde olup olmadığına yönelik net bir ifade kullanılmadı.

Açıklamada "Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde Sayın Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi şerh ve kayıt söz konusu olmayıp, kişinin 06.07.2018 tarihinde başvurusu üzerine adına 13.07.2018-10.07.2023 tarihine kadar geçerli Diplomatik Pasaport düzenlendiği, 12.07.2018 tarihinde kendisine teslim edildiği ve pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
 

 

Saadet Partisi: Şifahi görüşmeler sonucu terör isnadı kaldırıldı

Saadet Partisi de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına yanıt verdi. "Zorunlu Açıklama" başlıklı açıklamada Karamollaoğlu'nun güvenlik kaydındaki "terör" isnadının İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'yla yapılan şifahi görüşmeler ve girişimler sonucu kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başvuru esnasında, “Terör” isnadı gerekçesi ile Genel Başkanımıza pasaport verilemeyeceği yetkililer tarafından kendisine ifade edilmiştir. Bu vahim durumun sebebinin öğrenilmesi ve ivedilikle düzeltilmesi için Nüfus Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sivas Valiliği nezdinde yürütülen şifahi görüşmeler neticesinde, bu durumun ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafından düzeltilebileceği bilgisi edinilmiştir. İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ile yapılan şifahi görüşmeler ve girişimler sonucunda İçişleri Bakanlığı yetkililerince bizzat Genel Başkanımız aranarak “Güvenlik soruşturması kaydındaki ‘Terör’ isnadının kaldırıldığı ve pasaportunun İl Nüfus Müdürlüğünden kendisine teslim edileceği” ifade edilmiştir."


23 Haziran seçimi

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Halk TV'deki yayında 23 Haziran'a ilişkin soruları da yanıtladı. Hem AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım hem de CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kendi söylemlerinin bir kısmını kullandığını savunan Karamollaoğlu, “Ama ‘bir kısım’ şehrin problemlerini çözmeye yetmiyor. Bir bütün olarak ele alınmalı” dedi.

“Politikaları uygulamak zor değil ama kararlılık gerektiriyor” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, “Kendi taraftarımı tatmin edeceğim düşüncesinden çok ‘şehri daha mamur hale nasıl getiririm’ duygusunun olması lazım. Herkes söyler ama yapmak başka söylemek başka” şeklinde konuştu.

"Küçükkaya'nın işi zor"

Yıldırım ile İmamoğlu’nun katılacağı ortak canlı yayının vatandaşların siyasi tercihlerini değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki soruya “onu performansları gösterecek” diyen Karamollaoğlu programın moderatörlüğünü yapacak olan İsmail Küçükkaya’nın işinin zor olduğunu dile getirdi:

“Sorular zor olduğu zaman ‘sen beni hedef aldın’ kanaati hasıl olabilir. O tepkiye İsmail Bey'in makul yaklaşması icap eder arada ezilmek istemiyorsa. Başarı dilerim kendisine. Mühim olan noktada vatandaşın zihnindeki sorulara TV programıyla cevap bulabilmesi. İki adaylı olması bunun mahsurudur. Türkiye’de iki parti yok. Daha geniş bir perspektif var. Herkesin sözünün dinlenmesi icap eder.”

Temel Karamollaoğlu’nun açıklamasının satır başları şöyleydi:

Af iddiaları

“Af adımı atmazlar, atarlarsa seçim rüşveti olarak algılanır diye düşünürüm. Bu tip işlerin seçimde belli kesimlerin oyunu almak için yapılması genelde tepki de doğuruyor. Bu, güvensizlik oluşturuyor. Seçim rüşvetini yanlış bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

S-400 krizi

Eğer Erdoğan S-400’ler konusunda taviz noktasına gelirse kendi geleceğini de Türkiye’nin geleceğini de bitirir. Bu çok açık. Şu anda izlenen politika, Türkiye’nin İran’la, Katar’la, Rusya’yla birlikte yürüttüğü politikalar Ortadoğu için tutarlı. Ortadoğu’yu şekillendirmek isteyen ABD’nin kendisi. S-400 konusu ciddi bir adımdır. Bundan kesinlikle taviz verilmemelidir. Türkiye’yi geçmişte Rusya tehdit etti. Şu anda Rusya’nın veya İran’ın Türkiye’yi tehdit diye bir meselesi olduğu kanaatinde değilim. Tehdit ABD ve İsrail’den geliyor. Türkiye’nin net bir tavır ortaya koyması icap eder. İnşallah değişmezler. 

İdlib'deki gelişmeler

Biz hükümetin başlangıçtaki Suriye ve Irak politikaları tasvip etmiyoruz. Saddam vardı ama böyle gitmesi gerekmezdi. Suriye’de güya bir zulmü engelleyeceğiz diye zulmün zirveye çıkmasına sebep oldular. 

İran için de Rusya için de söylüyorum: Burada bir katliam olmamalı. Türkiye daha etkin bir rol oynamalı. İdlib’e Suriye kuvvetleri girecekse savaşarak, kitle imha silahları, gazlar kullanarak değil sükunet içinde yapılmalı. Baskı ve zulüm varsa masa başında halledilmesinden yanaydık ama siz silahlı hareket eden unsurları yüreklendirirseniz o zaman masum insanlar ölür. Ölüyor. Bugün 600 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. 

Suriyeli sığınmacılar

Biz sebep olduk bu göçe. Gelmeyin diyemezdik. İnsani bir vecibe.

Türkiye’nin de şu anda üzerinde durması gereken en önemli konu artık şu; Suriye’ye belli bir şekil verildi. Göründüğü kadarıyla ABD ve Rusya anlaştı. Bu şeklin çatışmadan nasıl ortaya çıkması ve mültecilerin huzur içinde dönmelerinin yolunun açılması gerekiyor.

Mülteciler ikinci sınıf görülmek istenmiyor. Gidin ne haliniz varsa görün diyemeyiz. Avrupa gibi davranamayız. Niye geldiniz diyemeyiz. Çünkü bu göçe neden olan biziz.

Ekonomi

Türkiye’de yapılması icap eden ilk iş; bankaların, özel sektörün, şahısların borçları konsolide edilecek. Kimse bu borçları ödeyemez. Bir yol bulacaklar. Bu borçlar ortadan kalkmadan Türkiye sağlıklı bir ortama gelemez.

İnşaata yine ihtiyaç var mı? Yeni fabrikaların, tesislerin kurulmasına ihtiyaç var. Bunlar olmadan olmaz. İstanbul’a göçü Allah rızası için durdurun. Yeni organize sanayi bölgeleri planlıyorlar. Allah akıl fikir versin. 16 milyona gelen İstanbul’u 30 milyon yaparsanız Türkiye büyümüş olmaz. Tarım öldü. Biz tarımı 1 senede ihya ederiz. Yeter ki ekip biçen adam kar etsin. Bunları yapmak bir kararnameyle gerçekleştirebilecek kadar kolay. Bunu yapın önümüzdeki sene bambaşka noktaya geldiğimizi görürsünüz.

Maliye Bakanı bu meseleyi götüremiyor. Olmuyor. Çözüm üretilmiyor. O zaman burada bir değişikliğe ihtiyaç var. Önce politika değişikliğine ihtiyaç var.

15 Temmuz darbe girişimi

15 Temmuz açık ve net ABD tarafından planlandı. Askeriyenin içinde sağduyulu askerler geldi. Türkiye bir ihtilale doğru gidiyor dediler. Biz, 15 Temmuz’dan 6 ay öne bunu bakanlara kadar ilettik. 'Siz hayal görüyorsunuz' dediler."

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU