Ahmet Çakmak, Kavuncu'yu suçladığı videoyu tehditler sonucunda çektiğini iddia etti: Ülkü Ocakları'nda tehdit edildim

Çakmak emniyette verdiği ifadede, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde tehdit edildiğini belirterek, “Paylaşım işini odada bulunan kişilerin zorlamasıyla yaptım. Kendi özgür irademle yapmadım” iddiasında bulundu

'Hudut Namustur' pankartı asılmasının ardından ortadan kaybolan ve çektiği videoda İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu suçlayan Ahmet Çakmak'ın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı.

Gazeteci Nevşin Mengü, Çakmak'ın emniyetteki ifadesine ulaşarak sosyal medya hesabından paylaştı.

Çakmak, videoyu Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde tehditler sonucu çektiğini iddia ederek şikayetçi oldu.

Ahmet Çakmak, poliste verdiği ifadede Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde alıkonulduğunu, kendisini buraya götüren kişinin Selçuk Özdağ'a saldırının faili Abdurrahman Gülseren olduğunu ileri sürdü.

Çakmak emniyette verdiği ifadede Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde videoyu zorla çektiğini belirterek, ailesi ile tehdit edildiğini iddia etti.

İfadesinde tehditler aldığı için güvenlik gerekçesiyle memleketi Tokat’a gittiğini anlatan Çakmak, şunları aktardı:

Tokat’ta iken işyerinden yöneticim olan Mehmet Bilen, beni arayarak, Ankara’da Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde benimle konuşmak için çağırdıklarını öğrendim. Patronum ‘Sana herhangi bir zarar verilmeyecek’ dedi. Yaklaşık bir hafta sonra patronumun bu konuşmaları üzerine ben de Ankara’ya gitmeye karar verdim.

... 2.09.2021’de Hamamönünde Abdurrahman Gülseren ile buluştum. Kendisi bana kefil olmak için geldiğini söyledi. Birlikte saat 18.00 civarında Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne gittik.vBurada Ömer Şanlı isimli yönetici ile görüşecektim. Beni 15 dakika civarında bekletti. Sonra odasına girdiğimde sinirli bir şekilde, “kolunu bacağını kırarım” dedi. Arkadaşlarımın ve benim ikamet ettiğimiz adresleri gösterdi. Bana İstanbul’da saldırıya uğrayan arkadaşım Semir’i kastederek, ‘ondan daha kötü olacaksınız’ dedi. Bir süre sonra da “Ailen seninle aynı yerde oturuyor değil mi?” diye sordu. Ben bunu tehdit olarak algıladım.

...Bir süre sonra beni bir başka odaya aldılar. Orada bekledim. Benden bir video çekmemi istediler. Ben içeriğe itiraz ettim. Söylememi istedikleri şeylerin doğru olmadığını söyledim. Bana “Seni burada öldürmüyoruz, dövmüyoruz. Video çekmeni istiyoruz. Bu şekilde kurtulacaksın” dediler. Ben diğer odada beklediğim sırada yanımda tanımadığım birinin ismi Alpaslan, diğeri Cem Tusoy ya da Tutsoy,bir diğeri Burak isimli 4 kişi benim başımda bekliyordu. Kendi aralarında konuşurken benimle ilgili talimat beklediklerini anladım. Dışarıdan birilerinin Ömer’e talimet vereceğini Abdurrahman’ın sormasından anladım. Genel başkandan talimat bekliyoruz şeklinde bir ifade duydum. Hangisinin söylediğini bilmiyorum.

Sosyal medyada yayınlanan videoyu Abdurrahman’ın evinde zorla çektirdiklerini iddia eden Çakmak, “Birkaç kez video çektim. Bu videoları benim telefonumdan  Whatsapp yoluyla Abdurrahman’a, Abdurrahman da odadakilerden birine gönderdi. O kişi de Ömer Şanlı isimli kişiye videoları gönderdi. Gönderilen videolardan birine onay verildi. Sonra videoyu benim Twitter hesabımdan paylaştım. Benim Twitter hesabım kapalıydı., Paylaşım işini odada bulunan kişilerin zorlamasıyla yaptım. Kendi özgür irademle yapmadım” iddiasında bulundu.

Yeniden götürüldüğü ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde Ömer Şanlı’nın “Seni tatile göndereceğiz dediğini ileri süren Çakmak,  ifadesinde kendisini alıkoyan ve zorla video çektirerek paylaştıran kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi.  

Bu arada Ahmat Çakmak' videonun paylaştığı sosyal medya hesabı da kapattı.  

Çakmak, Mengü'nün paylaştığı ifadesinin tamamında şunları aktardı: 

 

 

 Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU