İskoçya'da bir ada 575 bin liradan satışa çıkarıldı

Issız ada 485 metreye 270 metre ölçülerinde

Özel bir İskoç adası, Londra'nın merkezindeki bazı park yerlerinin fiyatından daha ucuza, 50 bin sterline (yaklaşık 575 bin TL) satışa çıkarıldı.

Issız Càrn Deas Adası, İskoçya'nın kuzeybatı kıyısında, Ullapool'a 6 km uzaklıktaki Loch Broom'un ağzında yer alan İskoçya Yaz Adaları'ndan biridir.

Adanın yüzölçümü sadece 89 dönüm: En uzun olduğu kısım 485 metreyken en geniş olduğu kısım da 270 metre.

Adayı satan Goldcrest Arazi ve Ormancılık Grubu, Càrn Deas çevresindeki denizde yapılabilecek etkinliklere dikkat çekiyor.

Grubun ortağı Fenning Welstead, The Herald'a, "Càrn Deas'ın cazibesi, bozulmamış doğal güzelliğinde yatıyor" dedi.

Burada hakikaten gerçeklikten kaçabilir, derin bir nefes alıp doğanın size sunduklarının tadını çıkarabilirsiniz.

Kamp yapmak ve denizden yakaladıklarınızı yiyerek yaşamak, gündüzleri yüzmek, kano yapmak veya yelken açmak, geceleriyse kirlenmemiş engin gökyüzünün tadını çıkarmak için harika bir yer.

Fakat otel imarcıları başka yerlere bakmalı: Arazi ve ormancılık grubu, arazi üzerinde inşa edilebilecek en büyük yapının "küçük bir kulübe" olduğunu ve bunun bile planlama izni gerektireceğini belirtti.

Ada, Yaz Adaları takımadasındaki diğer iki adaya, ikisi de ıssız olan Càrn Iar ve Càrn Beag'a çakıl bir kıyı okuyla bağlanıyor fakat kıyı oku buradan bağımsız idare ediliyor ve satışa dahil değil.

Adanın satışa çıkarılması, Nicola Sturgeon'un İskoçya'da kırsal nüfustaki azalmayla mücadele etme planları kapsamında İskoç hükümetinin halka adalara taşınmaları veya adalarda kalmaları için 50 bin sterline kadar para teklif edeceği haberini takiben gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İskoç Ulusal Partisi (SNP) Shetland, Orkney ve Hebrides'te süregelen nüfus azalmasından endişe duyuyor ve gençlerle ailelere uzak topluluklarda yaşayıp çalışmaları için mali bir teşvik sağlamak istiyor.

“Ada Tahvilleri” planı, halkın İskoçya'nın uzak adalarında ev satın almasına ve iş kurmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Press and Journal'a göre, plan şu anda adalarda yaşayan ve adalara taşınmak isteyenler için geçerli olacak.

SNP'nin Batı Adaları adayı Alasdair Allan "İskoçya'daki nüfus azalması eğilimini tersine çevirmek ve daha çok kişiyi ada topluluklarında yaşamaya ve çalışmaya teşvik etmek için yapabileceğimiz her şey, özellikle de zararlı Tory Brexit'i karşısında cesaretlendirilmelidir" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU