Afganistan’da Pencşir'deki bir ilçe ele geçirildi: Taliban güçleri havaya ateş açarak kutlama yaptı

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid kutlama haberlerinin ardından hava ateş edilmemesi yönünde uyarıda bulundu ve “Bunun yerine Allah’a şükredin” dedi

Fotoğraf: AA

Afganistan’da Taliban’ın, Pencşir vilayetinin Peryan ilçesini ele geçirmesinin ardından, Taliban güçleri başkent Kabil’de havaya ateş açarak kutlama yaptı.

Taliban ülkede yönetimi ele geçirmeden önce Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı olan Emrullah Salih ise Pencşir’den bir video yayınladı ve direnişin devam ettiğini ifade etti.

Salih, Taliban ile çatışmaların sürdüğünü ve kayıplar verdiklerini kaydetti.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid kutlama haberlerinin ardından hava ateş edilmemesi yönünde uyarıda bulundu ve “Bunun yerine Allah’a şükredin” dedi.

Mühimmatların boşa harcanmamasını isteyen Mücahid, açılan ateşte sivillerin zarar görebileceğini belirtti.

Pencşir'de taraflar taviz vermiyor

Taliban, Afganistan'ın büyük bölümünde kontrol sağlasa da Pencşir Vadisi'ndeki silahlı muhalefet mücadelesini sürdürüyor.

Sorunu diyalogla çözmek için taraflar arasında görüşmeler yapılıyor. Ancak hem Taliban hem de Afganistan Ulusal Direniş Cephesi taviz vermeye pek yanaşmıyor.

Öte yandan Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD ordusunun Pencşir vilayetinde Taliban hakimiyetine direnen yerel güçlere destek verip vermeyeceğine ilişkin bir soruya "ABD'nin Afganistan'daki askeri operasyonu sona ermiştir" yanıtını vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU