İstanbul Valiliği’nden Akşener’in paylaşımındaki açıklamalara yanıt

Valilikten söz konusu ifadenin kesinlikle kullanılmadığı ifade edildi

Fotoğraf: Twitter

Vali Ali Yerlikaya'nın kendisine dert anlatmak için gelen ve kravat takan bir vatandaşa, "Çengiler gibi kravat takmış gelmişsin" dediği iddiasına İstanbul Valiliği’nde açıklama geldi.

Açıklamada, “Valilik Makamında yapılan görüşmede Vali Ali Yerlikaya tarafından sarf edildiği iddia edilen ‘Çengiler gibi kravat takmış gelmişsin’ ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

İstanbul Valiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sosyal medya hesabında yayınlanan paylaşımında yer alan iddialarla ilgili olarak açıklama yaptı.

“İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve beraberindeki heyette yer alan Hayati Arı, 9 Temmuz 2021 Cuma günü saat 16.30’da  İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya’yı ziyaret etmişlerdir” denilen açıklama şöyle sürdü:

Valilik Makamında yapılan görüşmede Vali Ali Yerlikaya tarafından sarf edildiği iddia edilen “Çengiler gibi kravat takmış gelmişsin.” ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Valilik Makamını 800 esnaf adına ziyaret ettiğini iddia eden Hayati Arı’nın, dernek üyeliği ve esnaf kaydı olmadığı gibi, kuru gıda hali esnaflarımızı temsil etme yetki ve sorumluluğu da yoktur. Mülkiyeti Eyüpsultan Belediyesine ait olan kuru gıda halindeki esnaflarımızı temsil etmeye, İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneği yetkilidir. Rami Kışlası’nda bulunan Kuru Gıda Toptancı Hali esnafımız için, Başakşehir ilçemiz Şahintepe Mahallesi’nde modern bir ‘Gıda Toptancılar Çarşısı’ inşa edilmiştir.

“Buradaki esnafımızın yeni yerine taşınma süreci, Valiliğimiz, Eyüpsultan Belediyesi ve ilgili dernek ile yapılan görüşmelerle belirlenen takvime göre yürütülmektedir” ifadelerinin yer bulduğu açıklamada esnafın büyük bir kısmının yeni yerlerine taşındığı ve taşınma işleminin devam etttiği bildirildi.

Açıklama şöyle sürdü:

Restorasyon ve tahliye çalışmaları tamamlandığında, Rami Kışlası’ndaki 220.000 metrekarelik alanda, 7 milyon kitap kapasiteli Türkiye’nin en büyük şehir kütüphanesi açılacaktır. Eyüpsultan Belediyesince taşınma sürecinde esnafımıza her türlü yardım yapılmıştır. Elektrik ve doğalgaz kesintisi yapılmamıştır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU