Tatvan Belediye Meclisi'nin HDP'li üyesi: Başkan Kürtçe tabelanın yakında yeniden asılacağını söyledi

Tatvan'da belediye binası ve mezarlıktaki Kürtçe tabelalar kısa süre önce indirilmişti

Bitlis'ten sonra Tatvan Belediyesi'nde de Kürtçe tabela tartışmaları devam ediyor

Tatvan Belediye Meclisi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) grubu üyeleri Ahmet Barut, Seyithan Osmanoğlu, Servet Ayaz, Özcan Yurtada ve İbrahim Özdek, dünkü meclis toplantısında, belediye binasından indirilen Kürtçe tabela ve 9 HDP'li meclis üyesinin 20 Mayıs’ta görevlerinden ihraç edilmesine ilişkin Belediye Meclisi Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. 

HDP'li üyeler soru önergesini verdikleri toplantıda, Belediye Başkanı'na sözlü olarak da tabelayı neden indirdiğini sordu.

Önergenin verildiği toplantıda meclisin AK Partili ve HDP'li üyeleri arasında tartışma yaşandı. 

HDP’li meclis üyesi Ahmet Barut'un Independent Türkçe'ye aktardığına göre; Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani "Bize biraz zaman tanıyın ve rahat olun. En kısa zamanda indirilen tabelaları tekrar yerlerine asacağız. Hem de daha iyi ve güzelini yapacağız" dedi.

Barut konuyla ilgili olarak yakın zamanda Belediye Başkanı ile bir görüşme yapacağını söyledi. HDP'li meclis üyesine göre Tatvan’da "AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlar bile" indirilen tabelaların bir an önce yerlerine asılmasını istiyor. 

ve AK Partili Cezmi Taşdemir gelişmeleri Independent Türkçe’ye anlattı.
 

Ahmet Barut.jpg
Tatvan Belediyesi meclis üyesi Ahmet Barut / Fotoğraf: Independent Türkçe


AK Partili meclis üyesi: Mezarlıkta Kürtçe tabelanın asılmasından yanayım

Tatvan Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Cezmi Taşdemir farklı görüşte. Taşdemir, Independent Türkçe'ye resmi bir kurum olan belediye binasına Kürtçe tabela asılmasına karşı olduğunu söyledi. 

Tatvan'da ilçe mezarlığındaki Kürtçe tabela da indirilmişti. 

Bunun yanlış olduğunu söyleyen Taşdemir "Mezarlıktaki tabelanın asılmasından yanayım. Zaten mezarlıkta indirilen tabela Farsça'dır. Şahsen tekrar asılması taraftarıyım” dedi. 

Belediye meclis üyeleri olarak konuyla ilgili bir çalışmaların olduğunu ve istişarede bulunduklarını kaydeden Taşdemir, önümüzdeki günlerde meseleye yönelik girişimlerinin olacağını söyledi. 
 

D7FkoLXXkAMfFON.jpg
Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani / Fotoğraf: Twitter


Belediye Başkanı: Bir çalışma yok

Independent Türkçe konuyla ilgili görüşlerini almak üzere Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'yi de aradı. 

Soruları yanıtlamak istemeyen Geylani, meseleye dair bir çalışmalarının olmadığını ve gerek görülmesi halinde açıklama yapacaklarını söyledi. 

HDP'liler ihraç edilince çoğunluk AK Parti'ye geçti

Tatvan'da 31 Mart'daki seçimi 276 oy farkla AK Parti kazandı. Ancak belediye meclisindeki çoğunluğu HDP elde etti. HDP'nin seçim kurullarına yaptığı itirazlar reddedildi.

20 Mayıs'ta HDP'li 9 meclis üyesi haklarında devam eden soruşturma olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Ardından çoğunluk AK Parti'ye geçti. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU