28 Şubat davasında tutuklanan Çetin Doğan: Af dilemesi gerekenler onlardır

Çetin Doğan açıklamasında "Yargılandığımız davanın seyri, Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar ve duruşma savcısının görevden alınması ile değişti" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

28 Şubat davasında tutuklu bulunan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Doğan'ın açıklamalarını paylaştı.

Kamuoyunda davada tutuklu bulunanlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından af çıkarılması tartışılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı"

Çetin Doğan açıklamalarında af değil "adalatin tecellisini" beklediklerini belirtti.

Ersöz'ün aktardığına göre; Doğan şunları kaydetti:

28 Şubat Davası'nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı. Davaya bakanlar, davaya ruhsat verenler, hukuksuz süreci başlatanlar, bu hukuksuz sürece destek olanlar, bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır. Bu sebeple, özür dilemesi gereken, af dilemesi gereken de onlardır. Bizler değiliz. 

Bizler Nemrut Mustafa Paşa'nın yaptığına benzer bir yargılamaya muhatap olduk. Bu davada verilen hükümler, verenlerin kendi ailelerine ve çocuklarına bıraktıkları mirastır. Ben ise sevenlerime iyi bir miras bırakıyorum. 
Yargılandığımız davanın seyri, Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar ve duruşma savcısının görevden alınması ile değişti. Hukuksuz delillerle başlayan ama özel yetkili mahkemeler kapatıldıktan sonra daha adil bir görüntü veren yargılamada, bu kişilerin görevden alınması, hakkımızda verilecek cezanın da ön hazırlığıydı. Tüm bu süreç boyunca ve halihazırda bizler, sadece ve sadece adaletin tecellisi beklentisi içindeyiz. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU