Kılıçdaroğlu: Türkiye'de kiralar korkunç şekilde arttı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi" dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, artan kira oranları üzerinden itidarı eleştirdi / Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

Son aylarda başta İstanbul olmak üzere kiralardaki fahiş artış ve kiralık ev sıkıntısı devam ediyor. İstanbul’da bazı semtlerde kira artış oranının yüzde 300’leri bulduğu ve kiralık ev için emlakçılarda kura çekilişi yapıldığı basına yansımıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yedi yıl içinde kiracıların sayısının yüzde 25 arttığını belirterek şunları yazdı:

"Ülkemizde son 7 yılda kiracıların sayısı yüzde 25 civarında arttı. Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı? Kira meselesi ancak, iktidar değişimiyle birlikte ekonomik toparlanma üzerinden dengelenebileceği için, bu süreçte diğer hane masrafları ile ilgili çetin bir mücadele vermemiz gerekecek. Halkımız ve bizim için başka bir seçenek kalmamıştır" 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU