Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir

Erdoğan konuşmasında, "Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşadıklarını belirtirken Türkiye'de bu oran yüzde 20'lerdedir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde konuşma yaptı.

Eğitim alanına büyük yatırımların yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Okullarımızın ve sınıflarımızın öğrenci mevcutlarınız azarlattık. Ortalama sınıf mevcutlarımız 22 ile OECD ortalaması civarındadır. Türkiye'deki ortalama sınıf mevcutları İngiltere, Avustralya, Fransa gibi okullardan daha düşük, Almanya ve ABD ile aynı seviyededir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da ilk okulda 15, ortaokul ve liselerde 13 öğrenci düşen OECD ortalamalarını geçtik" dedi.

Öğretmenlerin özlük haklarında iyileştirme yaptıklarını da vurgulayan Erdoğan, "Avrupa'da öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

AB'nin bu konudaki raporuna göre Avrupa'da zorunlu ders saati en düşük ülke yine Türkiye'dir. Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşadıklarını belirtirken Türkiye'de bu oran yüzde 20'lerdedir.

Eğitime yaptığımız büyük yatırımlarla okullarımızın fiziki ve teknolojik şartlarını da geliştirdik. Okullarımızın tamamını zenginleştirerek çağın imkanlarıyla donattık. Çocuklarımızın uzaktan eğitimini sağlamak için 2 milyon tablet dağıttık, herkese 8 gb internet sağladık. Eğitimin niteliğini ve kalitesini yükseltme hedefimizde öncelikle altyapıyı geliştirdik, teknolojik yatırımlarını yaptık. Bundan sonra odaklanmamız gereken nokta eğitimin kalitesini artırmaktır. Eğitimin içeriğini geliştirmemiz gerekiyor. Eğitim sisteminin kalitesini belirleyen en önemli unsur ise öğretmenlerdir.

"Salgın devam ediyor ama çocukları okullardan uzak tutma lüksümüz kalmadı"

Yeni eğitim öğretim yılında okullarda yüz yüze eğitim yapılacağını bildiren Erdoğan, "Salgın devam ediyor ama çocukları okullardan uzak tutma lüksümüz kalmadı. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde zihinsel, bedensel, kültürel gelişimleri bakımından okulların açık tutulması önemlidir. Gerekli her türlü tedbiri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarıyla buluşturuyoruz" dedi.

Erdoğan, öğretmenlere aşı konusunda da çağrıda bulunarak, "Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız kuralları ve ilkeleri belirlediler. Öğretmenlerimizden isteğim, bu kuralların uygulanmasıdır. Aşılarınızı yaptırarak çocuklarımıza ve topluma örnek olacağınıza inanıyorum. Okullarımız eğitime hazır durumda" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Rize'de açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İyidere-İkizdere yolu ve tünelleri açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

Bölgeye yapılan yatırımların önemine değinen Erdoğan, "Dünyanın yıldızı giderek yükselen bölgesi Doğu Karadeniz'de büyük ekonomi potansiyelinin altyapısını şimdiden kurmuş oluyoruz. Bu bölgemizde her yatırımın ülkemize çok ciddi geri dönüşleri olacağından şüphe duymuyoruz" dedi.

"Avrupa'da sel felaketleri üzerinden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir altyapı çalışması yapılmadığını siz de televizyondan izliyorsunuz" diyen Erdoğam, "Biz gerektiğinde helikopterle jeneratör taşıyarak, gerektiğinde seyyar köprüleri kurarak insanımıza her türlü hizmeti sağlıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Birileri biz bu adımları atarken nasıl önlerini keseriz diye buralara geliyor. Bunlar da ar, haya yok. Bir dikili taşınız olsun be. Biz İkizdere'de lojistik tesislerini yapıyoruz. Bunlar Ankara'dan geliyor. Tesisin yapımını durdurmak için gayret sağlıyor. Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar neymiş, bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez. Yeter ki benim milletim burada dimdik ayakta dursun. Türkiye'nin 7-8 yılı darbe girişimleriyle, siyasi ve ekonomik kumpaslarla son dönemde de salgınla ve afetle geçti. Hamdolsun bu sıkıntıları milletimizle birlikte verdiğimiz mücadeleyle birer birer geri bıraktık. Ülkemizin demokratik ve ekonomik kalkınmasının yönünün yukarı yönlü olması için var gücümüzle çalıştık. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU