Mısır, 40 şüphelinin öldürüldüğünü açıkladı

Mısır Dışişleri Bakanlığı, dün Başken Kahire’de 2 turistin hayatını kaybettiği patlamadan bir gün sonra gerçekleştirilen operasyonlarda 40 şüphelinin öldürüldüğünü açıkladı

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Kahire'de otobüsle seyahat eden 2 Vietnamlı turistin ölümüne yol açan patlama sonrasında harekete geçen Mısır polisinin farkı bölgelerde gerçekleştirdiği baskın ve operasyonlarda 40 şüphelinin öldürüldüğü belirtildi. 

Mısır resmi haber ajansı MENA’da yayınlanan açıklamada, güvenlik güçlerinin, şüphelilerin devlet kurumları, ibadethaneler, polis ve orduyu hedef alan çok sayıda saldırı gerçekleştirmeyi planladığına dair istihbarat aldığı ve operasyon için düğmeye basıldığı ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan yapılan açıklamada, Gize ili sınırlarında bulunan 6 Ekim şehrindeki 11. Bölge’de yer alan Ebul Vefa konutlarına düzenlenen baskında 14, Vahat yolundaki Ebnau’l Gize konutlarında 16 ayrıca Sina ilinin kuzeyindeki el- Ariş şehrindeki ‘İbni Beytek’ konutlarında 10 şüpheli nin öldürüldüğü bildirildi.

Patlamada 2 turist hayatını kaybetmişti

Dün başken Kahire’deki Gize Piramitleri’nin bulunduğu bölgede turistleri taşıyan bir otobüsün yakınlarında patlama meydana gelmişti. Olayda 2 Vietnamlı turist hayatını kaybederken 10 kişi yaralanmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU