Perinçek: Afgan milletinin ABD emperyalizmine karşı zaferi insanlığın geleceğine dair umutlarımıza güç verdi

Vatan Partisi lideri Perinçek mesajında, "Güneşin Batıdan yükseldiği bir çağın arkada kaldığı bu tarihsel koşullarda, Doğu Ekonomi Forumu Avrasya’dan yükselen yeni uygarlığın inşasına değerli katkılarda bulunacaktır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rus Uzak Doğu Üniversitesi'nin davetiyle Doğu Ekonomi Forumu'na bir mesaj yolladı.

Perinçek mesajında "Doğu Ekonomi Forumunu Türkiye’den selamlıyoruz. Güneşin Batıdan yükseldiği bir çağın arkada kaldığı bu tarihsel koşullarda, Doğu Ekonomi Forumu Avrasya’dan yükselen yeni uygarlığın inşasına değerli katkılarda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yeni bir dünya kuruluyor"

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Perinçek, Afganistan'da yaşananlara da değindiği mesajına şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Afgan milletinin ABD emperyalizmine karşı son zaferi insanlığın geleceğine dair ortak umutlarımıza güç verdi. Yeni bir dünya kuruluyor.

Bizler Rus ve Türk devletleri ve milletleri, hem imparatorluklar birikimimizle ve hem de son iki yüzyılın devrimci atılımlarındaki tarihsel rollerimizle yükselen Asya Çağının yaratıcıları olarak el ele vermiş bulunuyoruz. Bu dayanışmamızı güçlendirmek, yalnız milletlerimizin değil, bütün insanlığın bağımsızlık, özgürlük ve refahına hizmet edecektir. Doğu Ekonomi Forumu, Atlantik sistemi çökerken, eminiz ki, devletlerin bağımsız olduğu, insancıl, kamucu, özgür, müreffeh ve barışçı bir dünyanın kuruluşu için Asya ülkelerinin dayanışmasını güçlendiren çalışmalar yürütecek ve kararlar alacaktır. Vatan Partisi olarak Doğu Ekonomi Forumu’na Türkiye’den başarılar diliyor, yürekten selam ve saygılarımızı yolluyoruz.

 

 

 

Sputnik Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU