Karadağ'a 2 puan kaptıran Türkiye, galibiyete hasret... Şenher: Avrupa Şampiyonası'ndaki moral bozukluğu devam ediyor, bunu kabul etmiyoruz

EURO 2020'yi hezimetle tamamlayan Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki ilk maçından da beraberlikle ayrıldı. Spor yazarı Osman Şenher, A Milli Futbol Takımı'nın son durumunu Independent Türkçe için değerlendirdi

A Milli Futbol Takımı, oynadığı son beş resmi maçında galibiyet elde edemedi / Fotoğraf: AA

A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'ndaki dördüncü maçında Karadağ ile karşılaştı.

Ay-yıldızlılar, 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve uzatma dakikalarında frikikten yediği golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Grubun diğer maçında Hollanda'nın Norveç ile berabere kalmasıyla Türkiye liderliğini sürdürse de bundan sonrasını zora soktu.

A Milli Takım, 4 Eylül'de Cebelitarık ve 7 Eylül'de ise Hollanda ile oynayacağı müsabakalarda puan elde etmek ve grup liderliğini sürdürmek için gayret gösterecek.

 

 

Türkiye, son beş resmi maçında galibiyet elde edemedi

EURO 2020 Elemeleri'nde oldukça başarılı bir performans sergileyerek finallere katılma başarısı gösteren Türkiye'de son dönemde işler yolunda gitmiyor. 

G Grubu'ndaki ilk karşılaşmasında Hollanda'yı 4-2 mağlup eden A Milli Takım, ikinci maçında deplasmanda Norveç'i 3-0'la geçerek önemli bir başarı elde etti.

Gruptaki üçüncü maçında Letonya'yı konuk eden Türkiye, 3-0 önde götürdüğü müsabakadan 3-3'lük beraberlikle ayrılarak ilk puan kaybını yaşadı.

Sonrasında Avrupa Şampiyonası finallerine katılan Türkiye, İtalya'ya 3-0 , Galler'e 2-0 ve İsviçre'ye 3-1 yenilerek turnuvaya puansız veda etti.

EURO 2020 sonrasındaki ilk resmi maçında Karadağ'ı konuk eden ay-yıldızlılar, 2-0 önde olduğu müsabakayı 2-2 tamamladı ve oynadığı son beş resmi maçta galibiyet elde edemedi. 

 

Türkiye-AA1.jpeg
Cengiz Ünder, gol sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı / Fotoğraf: AA

 

Şenher: Avrupa Şampiyonası'ndaki moral bozuluğu ve sarsıntılar devam ediyor

Spor yazarı Osman Şenher, A Milli Futbol Takımı'nın son durumunu Independent Türkçe için değerlendirdi.

Türkiye'nin Karadağ karşısındaki beraberliğini yorumlayan Şenher, "Avrupa Şampiyonasındaki moral bozuluğu ve sarsıntılar devam ediyor. Türk Milli Takımı ideal kadroyla sahaya çıkmadı ancak ne olursa olsun bu bir bahane değil. İlk yarıyı iyi oynayıp 2-0 önde bitiriyorsun, ikinci yarıda abuk sabuk goller yiyip kendi sahandaki maçı berabere tamalıyorsun. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

"85 milyon bu Milli Takım'a güvendi, o heyecan yavaş yavaş kayboluyor"

A Milli Futbol Takımı'nın geçmişte çok iyi maçlar çıkararak Türk halkına gelecek için umut aşıladığını ifade eden Şenher, sözlerini şöyle sürdürdü:
 

Bu Milli Takım çok güzel maçlar oynayarak heyecan yarattı, bizlere keyif verdi. EURO 2020'den sonra başlayan çöküş ve moralsizlik devam ediyor. Bu nereye kadar gidecek, ne olacak bilemiyorum.

İnşallah bir terslik olmaz. 85 milyon Türk insanı bu Milli Takım'a güvendi, kucakladı. Herkes evlerine Milli Takım forması astı. Şimdi o heyecan kayboluyor yavaş yavaş.

 

Türkiye-AA.jpg
Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı, Karadağ filelerini havalandırmayı başardı / Fotoğraf: AA

 

"Fransa'yı da Hollanda'yı da yenen takımın hocası Güneş'ti, demek ki bu özgüven kaybı Şenol hocada da var. 

Güneş'in ekibinin oyuncu izlemede ve onları doğru mevkide oynatılmadığı yönünde medyada yer alan eleştirilere de değinen Şenher, "Fransa'yı da Hollanda'yı da Norveç'i de yenen takımın hocası Güneş'ti" diyerek, şu yorumu yaptı:
 

Demek ki bu sarsıntı, moralsizlik, motivasyonsuzluk, özgüven kaybı Şenol Güneş'te de var. Bunun başka bir açıklaması yok. Şu an Milli Takım kesinlikle güven vermiyor.

Futbolcular sahaya gerçek güçlerini koyamıyorlar veya koymuyorlar. E peki tablo böyleyken kim eleştirilecek? Tabii ki Şenol Güneş eleştirilecek, bu gayet normal.

Şenol Güneş eleştirilerden hiç rahatsız olmayacak. Bir dedikleri iki olmuyor. 85 milyon insan beklenti içinde Şenol Güneş bunlara cevap verecek.

Tabii bundan sonra verebilir mi ne yapar bilemiyoruz ama şu an herkes, futbolcular da Şenol hoca da panikte.


"Yerden yere vuracak halimiz yok ama toparlanmaları lazım"

Türkiye'nin bazı alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini ve yeniliklere açık olmasının gerektiğini vurgulayan Şenher, şu ifadeleri kullandı:
 

Dene hocam dene. Burak bizim canımız ama artık 36 yaşına gelmiş. Yok mu elimizde santrafor. O işi yapacak futbolcun yok mu? Bir sürü var. Santraforsuz oyna ne olur, ne kaybedersin?

'Milli Takım'da Ozan Tufan oynamadı, Halil Dervişoğlu gönderilmedi' gibi bahanelere sığınacak hali yok. Geniş bir futbolcu havuzu var. Daha başarılı olabilecek bir futbolcu kadrosu oluşturuşabilir, bunu da çıkartacak kişi Şenol Güneş'tir. Yerden yere vuracak halimiz yok ama toparlanmaları lazım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye'nin ne oynayacağını bilemiyoruz, istikrarımız yok"

Türkiye'nin 4 Eylül'de Cebelitarık, 7 Eylül'de de Hollanda ile oynayacak iki kritik karşılaşmasının kaldığını hatırlatan Şenher, ay-yıldızlıların gruptaki şansıyla ilgili şunları kaydetti:

Türkiye'nin iki önemli maçı var ama ne oynayacağını bilemiyoruz ki. 'Biz bu gruptan çıkarız' veya 'Biz bu gruptan çıkamayız' da diyebiliriz. Kesin bir şey söyleyemiyoruz.

Bir istikrarımız var mı? Yok. Bu maç böyle oynuyor, sonraki maç bir bakıyorsun futbolu tavan yapıyor. Yapar mı? Yapar. Kalite var mı? Var. Bekleyeceğiz, sabırlı olacağız, yerden yere vurmayacağız, Milli Takım'ımızı desteklemeye devam edeceğiz. 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU