Koronavirüse karşı yeni önlemler gündemde: Kapalı mekanlarda test zorunluluğu, aşısızlara ayrı yer

Koronavirüs tedbirlerinin sonbahar ile birlikte tekrar sıkılaştırılması için adımlar atılmaya başlandı. Yeni tedbirlerin eylül ayının ikinci yarısından sonra alınacağı ifade edildi

Fotoğraf: AA

Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerin, sonbaharla birlikte yeniden sıkılaştırılması için çalışmalar başladı.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, koronavirüs nedeniyle ölüm sayısının azalmaması, aşıya olan ilginin beklendiği kadar artmaması ve kış aylarıyla birlikte kapalı mekanlara girme zorunluluğu nedeniyle bir dizi yeni önlem gündeme gelecek.

Yeni kararların, eylül ayının ikinci yarısından sonra alınacağı iddia ediliyor. Hastanelerde yoğun bakım doluluk oranlarının artması nedeniyle hazırlıklar da yoğunlaştı.

Özellikle üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, toplumsal hareketlilik de artacak. Veli ve öğretmenler arasında aşısızların sayısında azalma olacağı ve zorunlu PCR uygulamasının, bu kesimde aşı yaptıranların sayısını artıracağı öngörülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gündemdeki öneriler

Tartışılan yeni önlemler ana hatlarıyla şöyle:

Öneriler arasında aşı yaptırmayanlara PCR testi zorunluluğu getirilen alanların kapsamının genişletilmesi, AVM’lerin de bu kapsama alınması bulunuyor.

Toplantılarda, kapalı mekanlar ve kamu kurumları için ‘ikili’ uygulamalar öngörülüyor.

Dışarıya hizmet veren kamu kurumları, lokanta ve kafeler ile kütüphane gibi mekanlara aşısızlar için ayrı bölüm yapılması tartışılıyor. Bunların uygulanmasında güçlükler yaşanacağını dile getirenler de oluyor.

Parasız yapılacak PCR testlerinin, bir süre sonra paralı olarak uygulamaya konulmasını dile getirenler de bulunuyor.

 

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU