Binali Yıldırım'a Bahçeli'nin tepkisi soruldu: İttifakımıza zarar vermez

İstoç'ta esnafla bir araya gelen Yıldırım, "Kürdistan" çıkışı ve ortak yayın sonrasında Bahçeli'nin gösterdiği tepkiye ilişkin soruları yanıtladı

Fotoğraf: AA

Binali Yıldırım, pazar günü Ekrem İmamoğlu ile katılacağı ortak yayın konusunda, “Televizyon programında İstanbul için projelerimizi paylaşacağız. Kim olursa olsun önemli değil. Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın” dedi.  

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali yıldırım İSTOÇ esnafı ile bir araya geldi. Esnaf ile kahvaltı eden Yıldırım, sonrasında soruları yanıtladı.

Bahçeli’nin Kürdistan tepkisi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binali Yıldırım’a, Diyarbakır’daki konuşması sırasında kullandığı Kürdistan ifadesine MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gösterdiği tepki soruldu. Yıldırım, “Onlarla ilgili herhangi bir yorum yapma ihtiyacı duymuyorum. Cumhuriyet kurulmadan önce her türlü etnik gruba sahip temsilciler vardı. Gazi Mustafa Kemal her etnik grubu bir araya getirerek işgal altındaki yurdu kurtardı. Durum bu. Başka bir şey yok” dedi.  

Yıldırım,Bahçeli’nin Twitter hesabından paylaştığı “MHP’nin suskunluğunu mesnetsiz, yanlış yere yoranlar var” sözlerinin sorulması üzerine de, “Doğru demiş. Sayın Bahçeli 23’üne kadar bütün teşkilatı ile çalışmaya devam ediyor. Diğer konular hiçbir şekilde bizim ittifakımıza zarar veremez” dedi. 

"Seçim gündemden çıksın"

Yıldırım, seçimin artık İstanbul’un da Türkiye’nin de gündeminden çıkması gerektiğini söyleyerek, “Gayemiz bu belirsizliğin ortadan kalkması ve ticaretin artması” dedi. 
 
Seçim nedeniyle mağdurun İstanbullular ve esnaf olduğunu söyleyen Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“23 Haziran’da tek bir oyunuza halel getiremeyecekler. Oy namustur. Sandık namustur. Sizin oyunuza sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcudur. Bunun da artık İstanbul’un da Türkiye’nin de gündeminden çıkması lazım. Ramazan Bayramı’nı yaptık. 23 Haziran İstanbul’un bayramına hazır mısınız? Yarım kalan hesabı kapatmaya hazır mısınız? Ticaret ve üretim istikrar ister. Belirsizlik ticaretin en büyük düşmanıdır. Onun için başkan diyor ki bu belirsizlik ortadan kalksın. Bizim de gayemiz bu belirsizliğin ortadan kalkması ve ticaretin artması.”

“Beni milletvekili, bakan, başbakan, meclis başkanı yaptınız. Daha ne yapacaksınız?”

17 yıldır Erdoğan ile birlikte mücadele verdiklerini söyleyen Yıldırım şöyle konuştu: 

“Beni bilirsiniz 17 yıldır liderimiz Tayyip Erdoğan ile bu yolda çalışıp mücadele ediyoruz. İstanbul Türkiye demektir. Her birimiz bir yerlerden geldik. Beni milletvekili, bakan, başbakan, meclis başkanı yaptınız. Daha ne yapacaksınız? Bizim bu şehre borcumuzu ödememiz lazım. Bazıları atıp tutuyor. Biz sadece belediye başkanı olursak diye yapacaklarımızı anlatmıyoruz. Arkaya dönüp bakınca dağ gibi sorunları dağ gibi sanat eserlerine dönüştürenler var. Sadece umut tacirliği değil. Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım… Sadece İstanbul’a bu mübarek şehre yaptıklarımı söylesem yeter. İstanbul’a iki köprü yapıldı biri rahmetli Demirel biri de rahmetli Özal döneminde.  Ama Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım iki tane yaptı.  Biri Fatih Sultan Mehmet diğeri Yavuz Sultan Selim Köprüleri. Yetmedi... Yerin altından yaptık. Yanına yetmedi bir de Avrasya Tüneli’ni yaptık mı? Yetmedi dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yaptık mı? Yetmedi hızlı treni yaptık mı? Daha da çok yapacağız. Bu millet daha fazlasını hak ediyor. Bir değil birden fazla eserimiz var.”

“Her şey çok ama çok daha güzel olacak”

“Ne gerekiyorsa yaptık yine biz yaparız" diyen Binali Yıldırım, İstanbul için projeleri olduğundan bahsetti. Yıldırım, “İstanbul deyip geçmeyin. İstanbul memleket olsa dünyanın 41’inci Avrupa’nın 13’üncü memleketi olur. İstanbul hapşırsa Türkiye nezle olur. İstoç hapşırsa İstanbul nezle olur. Her şey çok ama çok daha güzel olacak... Hiç merak etmeyin” dedi. 

Yıldırım, PKK’yla, FETÖ’yle ve bölücülerle iş yapmayacaklarını belirterek, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türkiye’nin her karışında eserlerimiz var. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. PKK’yla, FETÖ’yle, bölücülerle iş yapmayız; bu kadar açık. Bu memlekete düşmanlık eden, 15 Temmuz gecesi sivil insanları gözünü kırpmadan katleden alçak örgütlerle işimiz olmaz. Bizim işimiz milletle, bizim işimiz sizlerle” dedi. 

“Kim olursa olsun önemli değil. Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın”

Pazar günü Ekrem İmamoğlu ile katılacağı ortak yayından da bahseden Yıldırım, “Televizyon programında İstanbul için projelerimizi paylaşacağız. Kim olursa olsun önemli değil. Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın. Alnımız ak, başımız dik. Bu milletin önünde ilk günkü gibi başımız dik yürüyoruz” dedi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU