Yeni bilimsel araştırma: Penis boyu gerçekten önemli olabilir

King's College London tarafından yürütülen yeni araştırma 12 çifti inceledi

(Unsplash)

Boyut önemli midir? Bu, şimdiye kadar sıklıkla anekdot olarak tartışılan asırlık bir sorudur.

King's College London'da yapılan yeni bir bilimsel çalışma cinsel haz söz konusu olduğunda penis boyunun önemini inceledi.

Araştırmacılar, cinsel açıdan aktif 12 heteroseksüel çiftle çalıştı ve erkek partnerlere, penetrasyon derinliğini yapay olarak azaltmak için ereksiyon halindeki penisin köküne yerleştirilebilecek bir dizi farklı boyutta silikon yüzük verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzükler, penetrasyonda hiçbir fark yaratmayacak ya da penetrasyonu yaklaşık 2,5 santimetre, 4 santimetre veya 5 santimetre azaltacak şekilde tasarlandı.

Çiftlere her yüzükle üç, 4 veya 5 kez seks yapmaları söylendi.

Kadın partnere hangi yüzüğün kullanıldığı söylenmedi ve her birlikteliği genel cinsel zevk, cinsel ilişkiden alınan cinsel haz ve eşiyle olan duygusal bağdan alınan haz açısından 0'dan 100'e kadar bir ölçekte derecelendirmesi istendi.

Çalışma, ortalama olarak, penetrasyon derinliğini azaltmanın, genel cinsel hazda istatistiksel olarak yüzde 18 gibi anlamlı bir azalmaya ve penis uzunluğunda ortalama yüzde 15'lik bir azalmaya yol açtığını buldu.

Araştırmanın başyazarı David Veale şunları söyledi:

Penetrasyonun derinliğinin çoğu kadın için önemli olmayacağı varsayımıyla başladık. Penetrasyon derinliğini yaklaşık 2,5 santimetre azaltmanın, deneyimlenen haz miktarında istatistiksel olarak anlamlı bir düşüşe yol açtığını bulduk.

Erekte olmuş penis ne kadar uzunsa, yüzüklerin cinsel zevk üzerinde o kadar az etki ihtimali oldu. Bununla birlikte, bazı durumlarda penetrasyon derinliğini azaltmanın daha zevkli olduğunu belirten kadın azınlığı vardı.

Veale, çalışmanın çeşitli sağlık sorunları nedeniyle penis kısalması yaşayan erkekler için önemli bilgiler sağlayabileceğini söyledi.

Bu erkeklerin hap ve losyon gibi kanıta dayalı olmayan çözümler aramaması için etkili müdahaleler oluşturmamız gerekiyor.

Fakat Veale, bulguların “normal bir erkekte penis uzunluğunun artmasının kadınlarda cinsel hazzı artıracağı şeklinde yanlış yorumlanmaması gerektiğini” de ifade etti.

“Bu tamamen farklı bir çalışma olurdu” diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU