İdlib'de hava saldırıları sürüyor, 25 sivil hayatını kaybetti

BM: Bölgede insani kriz var, çatışmalar daha yoğunlaşırsa yaklaşık 2 milyon Suriyeli Türkiye'ye sığınabillir

Fotoğraf: AP

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 25 sivil hayatını kaybetti. 

Açıklamayı Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekibi yaptı. 

 

Idlib AA.jpg
İdlib'deki saldırılardan en çok etkilenen çocuklar ve kadınlar / Fotoğraf: AA

 

Esad rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının hava saldırısı düzenlediği yerler İdlib'in güneyindeki Maarathırma, Kefr Battih ve Cibala köyü ile Halep’in güneyindeki Ez Zirbe kasabası. 

Maarathırma beldesine gerçekleşen hava saldırılarının çok şiddetli olduğu ve hayatını kaybedenlerin sayısının yükselebileceği ifade ediliyor.

BM: Saldırılar yoğunlaşırsa 2 milyon Suriyeli Türkiye yoluna düşebilir

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin İdlib bölgesindeki çatışmaların yoğunlaşması halinde yaklaşık 2 milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığınabileceğini belirtiyor.

BM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis konuya ilişkin yapığı açıklamada, "Bu çatışmalar daha da şiddetlenir ve ölenlerin sayısı yükselmeye devam ederse yüz binlerce, hatta 1 veya 2 milyon Suriyeli, Türkiye sınırına doğru yol alabilir." diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birkaç ay önce çatışmaların kötü sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunduğunu hatırlatan Moumtzis, "Konuştuğumuz şu sırada, Suriye'de bütün bunlar yaşanıyor. İnsanlık için birileri müdahale etmeli." dedi.

Moumtzis uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen Rusya ve Suriye ordusunun sivillerin yoğun yaşadığı bölgeleri, hastaneleri ve okulları hedef aldığını ileri sürdü.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU