Bakanlık, İBB’nin taksi teklifini yine reddetti

İBB Sözcüsü: Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedilmiştir

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) taksilerle ilgili teklifi hükümet yetkilileri tarafından bir ke daha reddedildi.

İBB'nin İstanbul için bin yeni taksi teklifi bugünkü UKOME toplantısında 8. kez görüşüldü. Üyeleriyle UKOME'de çoğunluk sağlayamayan İBB'nin teklifi bir kez daha reddedildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 8. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine” açıklaması yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teklif daha önce AK Parti ve MHP İBB Meclis üyelerinin oylarıyla 7 kez reddedilmişti.

UKOME yapısı: Çoğunluk hükümette

İçişleri ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, büyükşehir belediyelerinin Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ndeki (UKOME) çoğunluklarını ellerinden alan bir karar çıkartmıştı.

2020 yılında çıkan bu kararla birlikte daha önce UKOME üye sayısında daha önce büyükşehir belediyelerinin ve yan kuruluşlarının 11 üyesine karşılık, diğer kamu kurumları, bakanlıklar, kamu genel müdürlükleri, komutanlıklar, sahil liman başkanlığı gibi kurumların 10 olan üye sayısı, yeni eklenecek bakanlık ve kamu kurum temsilciliklerinin üyeleriyle birlikte 14'e yükselmişti.  Böylece büyükşehir belediyeleri ve yan kuruluşları karar alma konusunda üye sayısında 11'e 10 üstün durumdayken yeni yönetmelikle 11'e 14 azınlığa düşmüştü.

Kararın Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin yıllar sonra CHP yönetimine geçmesinin ardından çıkarılması dikkati çekmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU