Nihat Özdemir'den İzlanda tepkisi: Siyasi bir tarafı var

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Milli Takım kafilesinin Keflavik Havalimanı'nda maruz kaldığı kötü davranışlar ve yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile yapacağı maç için bu ülkeye gidişinde havalimanında maruz kaldığı muameleye ilişkin, İzlanda'nın başkenti Reykjavik’te A Milli Futbol Takımı'nın konakladığı otelin önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İzlanda’ya vardıklarında misafirperverlik beklediklerini söyleyen Özdemir, “Maalesef, hiç ummadığımız şekilde, bütün futbolcularımızın şahsi eşyaları titizlikle aranarak çok zaman kaybettik. Bizim ülkemize geldiklerinde büyük bir misafirperverlikle karşılıyoruz. Biz bu muameleye layık değildik, UEFA’ya göre de bunun böyle olmaması gerekiyordu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerine sahip çıktığını belirten Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak gerekli tepkiyi göstereceklerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktardı.

Özdemir, yaşanan olaya Türk halkının tepki gösterdiğini belirterek, “Umarız ki bu olay futbolcularımız üzerinde müspet bir etki yaratsın ve kabul edemeyeceğimiz bu olaya sahada tepki koyarak buradan puan veya puanlarla dönerek başarımızın devam ettiğini görelim. UEFA da bu konudan rahatsız. Geniş raporumuzu UEFA’ya göndereceğiz ve bunun araştırılmasını isteyeceğiz. Basit bir olay değil, siyasi tarafı olduğunu büyükelçiliğimiz bize anlattı. Irkçılığa benzeyen bir olay. Gerçekten çok çirkin bir olay. Büyük bir protesto ile bunu karşılayacağız ve bunun karşılığını mutlak surette vereceğimizin unutulmamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İzlanda Büyükelçisi’nin konunun takipçisi olduğunu söyleyen Nihat Özdemir, “Devletlerarası bir konu olduğuna inanıyorum ve maalesef siyasi bir tarafı olduğunu da görüyorum. Dolayısıyla devletimiz her türlü girişimi şu anda yapmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU