İhsan Eliaçık’ın İstanbul dışına çıkma yasağı kaldırıldı

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık hakkında yerel mahkemenin verdiği İstanbul il sınırları dışına çıkmama ve haftada 2 gün imza verme kararı İstinaf Mahkemesi'nce kaldırıldı

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık son Ramazan ayında, İstanbul Beyoğlu'nda kurulan Yeryüzü Sofrası etkinliğinde gözaltına alınmış, serbest bırakılmıştı / Fotoğraf: Twitter

İstanbul Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi, İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hakkında yerel mahkemenin verdiği İstanbul il sınırları dışına çıkmama ve haftada 2 gün karakola imza verme adli kontrol tedbir kararını kaldırdı, yurtdışı yasağı sürüyor.

İhsan Eliaçık bir seminerdeki konuşması ve bir internet sitesindeki söyleşisinde örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eliaçık’ın cezasında indirim yapmayan mahkeme, yurtdışına ve İstanbul dışına çıkmama ve haftada 2 gün karakola imza adli kontrol tedbirine hükmetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eliaçık'ın avukatı, adli kontrol tedbirleri nedeniyle müvekkilinin yaşantısını ve mesleki faaliyetinin engellendiğini savunarak, yaklaşık 1 yıldır süren adli kontrolün kaldırılması için her ay mahkemeye başvurmuş, fakat sonuç alamamıştı. Yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet ve adli kontrol tedbirleri kararı İstinaf Mahkemesi'nde temyiz edilmişti.

Temyiz incelemesi sürerken, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Eliaçık hakkında verilen haftada 2 gün karakola imza verme ve İstanbul'u terk etmeme adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.

İhsan Eliaçık hakkındaki yurtdışına çıkmama adli kontrol tedbir kararı devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU