Sting: Toskanalı Dük, beni kandırıp üzüm bağı sattı

Sting, Dük'ün kendisine farklı bir bağda üretilen şarabı tattırarak kandırdığını iddia ediyor

Sting ve eşinin yılda 150 bin şişe şarap ürettikleri mülkün eski sahibine dair iddiaları tepki çekti (Instagram/Page Six)

Britanyalı şarkıcı Sting, eşi Trudie Styler'la birlikte 1997'de İtalya'nın Toskana bölgesinde bir üzüm bağı satın almaları için kandırıldıklarını iddia etti. Müzisyen, bağın sahibi Dük Simone Vincenzo Velluti Zati di San Clemente'nin kendilerine bağdaki üzümlerden üretildiğini söylediği şaraptan tattırdıktan sonra bağı satın almaya karar vermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Englishman In New York şarkısıyla ünlü Sting satın almayı planladığı 17. yüzyıldan kalma Villa Il Palagio mülkünde bir gezi de yapmış

Dük'ün kendilerine tattırdığı lezzetli şarabı çok beğenen çift bağı hemen satın alsa da kısa süre önce söz konusu şarabın başka bir bölgedeki üzümlerden yapıldığını keşfettiklerini belirtti. Sting Dük'ün kendisine tattırdığı Barolo şarabını Chianti şarabı diye pazarladığını ifade etti.

Page Six'in bildirdiğine göre Sting şu ifadeleri kullandı:

Dük mülkte üretilen şarabı tatmak isteyip istemediğimi sordu ve ben de evet dedim. Mükemmel bir şaraptı ve bu beni bağı satın almaya ikna etmişti. Fakat misafirlerimize malikaneden gelen şarabı ikram ettiğimizde birinin kadehini çiçek tarhına boşalttığını gördüm. O zaman intikam almaya ve Palagio'daki bağlardan mükemmel şarap üretmenin mümkün olduğunu göstermeye karar verdik. Tüm Toskana maceramız gerçekten bize ait olanı geri almanın bir yoluydu.

Çift daha sonra yılda yaklaşık 150 bin şişe şarap üreten mülkte bir şarap evi ve pizza restoranı açtı. 

Ancak merhum dükün ailesinin Sting'in iddialarına epey öfkelendiği belirtiliyor. Dük'ün oğlu Simone San Clemente Jr., İtalyan gazetesi Corriere della Sera'da iddiaları çürütmek üzere bir yazı kaleme aldı. 

 

 

San Clemente Jr., Sting'i "asılsız ve zehirli iftiralar" atmakla suçladı. Dük'ün oğlu, Sting'in şüphelerini 2012'de hayatını kaybeden babasına sormak için epey geniş bir zamanı olduğunu ancak müzisyenin bunu tercih etmediğini belirtti.

San Clemente Jr. yazısında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Nihayetinde Sting'in Corriere'ye verdiği röportaj tatsız bir pazarlama stratejisinden başka bir şey kullanmadan dünyanın en iyi şarap ve pizzasının reklamını yapmakla ilgili.

Dük'ün arkadaşlarından Edgar Morin de Sting'i şu ifadelerle eleştirdi:

İlk başta şaraba dair hiçbir şey bilmeyen Sting yanıldı ya da bu hikayeyi yakın zamanda uydurdu.

Ailenin yakın dostlarından bir diğeri de şunları söyledi:

Bir çocuk bile Barolo'yla Sangiovese arasındaki farkı anlayabilir. Ve hiçbir Toskanalı, en azından Simone, böyle ucuz ve saçma bir numaraya kalkışmaya cesaret edemez.

 

Independent Türkçe, Page Six, Food & Wine

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU