Dalgın yolcu uçağın tuvalet kapısı yerine acil çıkış kapısını açtı

Bu dalgınlık uçuşun neredeyse 8 saat ertelenmesine neden oldu

Fotoğraf: Reuters

İngiltere’nin Manchester şehrinden, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a havalanmaya hazırlanan uçak, yolculardan birinin tuvalet kapısı diye yanlışlıkla acil çıkış kapısını açması nedeniyle saatlerce rötar yaptı.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait PK702 sefer sayılı uçak, 7 Haziran’da saat 21.20 itibarıyla İslamabad’a gitmek üzere tam vaktinde pistte yer aldı. Ancak acil çıkış kapısının birden açılması sonrası tahliye kaydırağı devreye girdi ve kapılar “kilitlendi”.

Alarm verilmesine neden olan olaya, yolculardan birinin bir anlık dalgınlığının yol açtığı anlaşıldı. Uçakta emniyet kemeri ikaz ışığı yanmasına rağmen tuvaleti kullanmak isteyen bir kadın yolcu, tuvalet kapısı yerine, bitişikte yer alan, uçağın sol arka tarafındaki L5 kapısını açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Normalde acil çıkışında oturuyor olması gereken kabin ekibinin o sırada olaya müdahale edip edemediyse bilinmiyor.

PIA’dan yapılan açıklamada, “Yolculardan birinin yanlışlıkla acil kapısını açması, acil durum kaydırağının aktif olmasına sebep oldu” ifadeleri yer aldı.

Yaşananlar nedeniyle uçuş durduruldu ve tüm yolcular uçaktan tahliye edildi. Manchester’dan cumartesi günü sabah 05.00 sıralarında ayrılabilen uçak, kendi istekleriyle geride kalan 38 yolcusu eksik bir şekilde havalandı. 
 


Bazı yolcular, bagajlarının Manchester’da bırakılmasından dolayı şikayetlerini dile getirirken, yolculardan biri paylaştığı tweette, birçok kişinin yanlarında giyecek kıyafetinin bile olmadığını yazdı.

PIA Başkanı Hava Mareşali Arşad Malik, olayla ilgili soruşturma başlatılması emrini verirken, havayolu şirketinin sözcüsü ise şu açıklamayı yaptı:

Tüm yolcuların yemek ihtiyaçları karşılandı. Rezervasyonları olduğu halde bu uçakta yer ayrılmayan yolculara da ulaşım ve otel hizmetleri sunuldu. Bu kişilerin bir sonraki uçakla hareket etmesi için düzenleme yapıldı. PIA, bu olayda yolcularının katlandığı zahmet nedeniyle üzgündür.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU