Rusya: Türkiye ile yeni S-400 anlaşması yakında imzalanacak

Rosoboronexport’un genel direktörü Aleksandr Miheyev Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkiyatı ile ilgili "Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un genel direktörü Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkiyatını içeren anlaşmanın yakında imzalanacağını söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Rosoboronexport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yapılması planlanan ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin bir soruyu "S-400 hava savunma sistemine gelince, görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin son aşamasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız" ifadeleriyle yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

S-400 krizi

Türkiye'nin Rusya!dan S-400 hava asvunma sistemleri alması ABD ile krize neden olmuş, ABD, Türkiye'yi F-35 projesinden çıkarmıştı.

Joe Biden’in ABD Başkanı seçilmesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü olarak görevlendirilen John Kirby, yaptığı açıklamada Türkiye'ye Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'lerden vazgeçmesi çağrısı yaparak, “ "Bu konudaki duruşumuz değişmedi. Türkiye'ye S-400 sistemini elinde tutmama çağrısı yapıyoruz" demişti. Washington, füzeleri aldığı için Ankara'ya yaptırım başlatırken ve yeni bir silah sistemi satın alması halinde yeni yaptırımlar uygulamakla tehdit etti.

 

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU