Putin: Lavrov’a bazen onun savunma değil dışişleri bakanı olduğunu hatırlatmak zorunda kalıyorum

Putin, Dışişleri Bakanlığı’nın ulusal çıkarlar doğrultusunda çok pragmatik bir şekilde çalıştığını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov için “Ona bazen Savunma Bakanı olmadığını hatırlatmak zorunda kalıyorum” dedi.

Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi’nin temsilcileriyle bir araya geldiği görüşmede, ülkesinin güvenilmez ortaklara değil, esas olarak kendi öz gücüne güvenmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov, Batı ülkelerinin Rusya'nın gelişmesi için gerekli dış koşulların oluşmaması için her türlü çabayı gösterdiklerini, bunun özellikle son yıllarda açık bir şekilde görüldüğünü belirterek, “Görünüşe göre, kendi öz gücümüze güvenmek, faaliyetlerimizin temel yönü olmalıdır. Hiçbir zaman kendi kendini tecrit etmeyi, çatışma halinde olmayı amaçlamadık, ama güvenilmez olan ortaklara güvenmeye, kendi üzerimizde deneyimlediğimiz yakın tarih artık müsaade etmez” dedi.

Vladimir Putin ise, Dışişleri Bakanlığı’nın ulusal çıkarlar doğrultusunda çok pragmatik bir şekilde çalıştığını, çok aktif ve atak bir pozisyon aldığını belirterek, “Sergey Lavrov’a bazen Savunma Bakanı olmadığını hatırlatmak zorunda kalıyorum” diyerek şaka yaptı.

Putin şöyle konuştu:

Diplomatik departmanımızın genellikle çok aktif ve atak bir pozisyon aldığını söylemek büyük bir sırrı ifşa etmek olmayacak. Sayın Lavrov’a bazen onun Savunma Bakanı değil Dışişleri Bakanı olduğunu hatırlatmak zorunda kalıyorum.

 

Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU